Tütüncü Hizmetlerini Avrupa Konseyi'ne Anlattı

Avrupa Konseyi (AK)Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 18 ayda yaptığı hizmetleri anlattı.

Tütüncü Hizmetlerini Avrupa Konseyi'ne Anlattı
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma Komite Toplantısı, Sheraton Voyager Antalya Otel'de yapıldı. Toplantıya Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Sadi, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani ve Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin temsilcileri katıldı.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma Komite Başkanı Gaye Doğanoğlu'nun yönettiği kongrede Başkan Tütüncü, yönetim vizyonu ve 18 aylık görev süresi içerisinde yaptığı belediyecilik hizmetleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Kepez'in, 3T olarak ifade edilen, turizm, tarım, ticaret sektörlerini bünyesinde barındırması ile Antalya'nın 81 ilden insanların yaşadığı bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.
ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGEL
2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri ile ilgili mülkiyet sorunlarının Kepez'in şehirleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunu belirten Başkan Tütüncü, "Sorunun çözümüne ilişkin yasal süreç hükümetimiz tarafından 1.5 yıl önce başlatıldı. Bu kapsamda gereken çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülüyor" dedi.İmar ve şehirciliğe ilişkin çalışmalara önem verdiklerini bildiren Başkan Hakan Tütüncü, "İmar konusunda Antalya'nın en sıkıntılı ilçesi Kepez'dir. 1960'lı yıllarda başlayan göç olgusunun günümüze kadar her geçen yıl artarak devam etmesine rağmen bu hızla orantılı olarak şehircilik faaliyetlerinin yapılamaması sonucu, düzensiz bir şehirleşme ortaya çıkmıştır. Çözüm için atılmaya başlanmış adımları, daha da hızlandırarak ilçemizin imar problemlerini çözmek için büyük bir gayret gösterdik. İmar kanunlarına uygun şekilde vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacak, imar plan tadilatlarını yaptık" ifadesini kullandı.
KEPEZ'İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK
İmar planında olmasına karşın, yıllardır açılamayan bulvarları ulaşıma açarak, Kepez'in çehresini değiştirdiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
"Kepez'de çıkmaz sokak kavramı artık tarih oldu. Fiziki imkansızlıklar nedeniyle Ambulansın, itfaiyenin giremeyeceği mahalle kalmadı. Yıllarca Kepez'de oturanlar bile, yeni açılan bulvarları görünce, burası neresi şaşkınlığını yaşamaktan kendilerini alamadılar. Açılan yollar üzerindeki 2 bin 300 adet gecekonduyu da olaysız bir şekilde, vatandaşımızın rızasıyla yıkarak gönülleri kazandık. 6 ay gibi kısa bir sürede 100 km.ye yakın yeni yol açtık.Yolların tamamını asfaltladık. Kültürde, sanatta ve sporda da Kepez'in yüzünü güldürdük. Futbolda, Spor Toto 3 Ligi'ne çıktık, basketbolda 2. ligde mücadele ettik. Yaz spor okulları ile binlerce çocuğa spor yapma imkanı sunduk.Kepez Belediyesi Tiyatrosu'nu kurarak da ilçe halkını tiyatro ile buluşturduk. Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları'nda 4 bin 200 kişiye 57 ayrı branşta kurs hizmeti verdik. Kepezüstü'nde, kent merkezinin ve denizin kuşbakışı izlenebildiği 140 dönümlük alanı, yeşillendirerek Antalya'ya yepyeni bir yaşam alanı olarak Kent Ormanı'nı armağan ettik."