Antalya Büyükşehir ve Kepez belediyeleri hizmetlerini Avrupa Konseyi üyelerine anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, icraatlarını Avrupalı parlamenterlere

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, icraatlarını Avrupalı parlamenterlere anlattı.

Avrupa Konseyi üyesi 47 ülke parlamenterlerinin katılımıyla Sheraton Otel'de 'Sürdürebilir Komite' toplantısı yapıldı. 'İklim Değişikliği ve Kentler' ana temasının işlendiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, belediyenin icraatları ile ilgili bilgi verdi. İklim değişikliğini dikkate alarak bazı uygulamalar başlattıklarını söyleyen Aktekin, Güneş Kent Antalya, Güneşev ve katı atık geri dönüşüm projelerinin bunlar arasında yer aldığını belirtti. Aktekin toplu ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere de 40 yeni otobüs aldıklarını hatırlattı.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 18 ayda yaptığı hizmetleri anlattı.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma Komite Başkanı Gaye Doğanoğlu'nun yönettiği kongrede konuşan Tütüncü, "Antalya 3T olarak ifade edilen turizm, tarım, ticaret sektörlerini bünyesinde barındırıyor. Kepez, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Sünnis, Alevisi ve milleti oluşturan bütün etnik unsurların, et-tırnak gibi kardeşçe yaşadığı bir şehir. Bu bakımdan Kepez, küçük bir Türkiye." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ve Kepez'e özel ilgi gösterdiğini aktaran Tütüncü, şunları söyledi: "Antalya, Cumhuriyet tarihi boyunca aldığı hizmetlerin en fazlasını, 8 yıllık AK Parti iktidarında aldı, almaya da devam ediyor. Özellikle son bir buçuk yılda 6 tane yeni okulun eğitime açılması, yeni emniyet birimlerinin hizmete sunulması, sağlık tesislerinin ve özellikle 300 yataklı modern bir devlet hastanesinin ilçemize kazandırılması yolunda atılan adımlar hükümetimizin bölgemize yaptığı en önemli yatırımlar. Başbakanımız Kepez'deki 2B sorunuyla da yakından ilgileniyor."

ANTALYA 12 YILDIZ ŞEHİR ARASINDA

"Sürdürebilir Komite" toplantısında konuşan Avrupa Konseyi Sürdürülebilir Komite Başkanı Gaye Doğanoğlu da her yıl 15 Ekim tarihini içeren Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nın bu sene Antalya'da kutlanacağını söyledi. Doğanoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi projelerinin, Yerel Yönetimler Demokrasi Haftası'nın 5 ana unsuruna uygun projeler olduğu için de 12 yıldız kentten biri olarak adlandırıldığını ifade etti.

Bugüne kadar Fransa'dan Paris ve Strasbourg, Belçika'dan Brüksel, Yunanistan'dan Lerapetra ve İtalya'dan da Terra di Po 12 Yıldız Şehir olarak kabul edilmişti. İlkleriyle Türkiye'nin gözbebeği olan Antalya, yine bir ilki başararak 12 Yıldız Şehir arasına seçilmeyi başardı.

Toplantıya Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Sadi, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani ve Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin temsilcileri katıldı.