Hindistan'da çarpışan iki yük gemisinden yakıt sızmaya devam ediyor.

Hindistan'ın Mumbai limanı açıklarında geçtiğimiz Cumartesi günü çarpışan MSC Chitra ve Panama bandıralı St Kitts MV Khalijia-III isimli iki gemiden s

Hindistan'ın Mumbai limanı açıklarında geçtiğimiz Cumartesi günü çarpışan MSC Chitra ve Panama bandıralı St Kitts MV Khalijia-III isimli iki gemiden sızan yakıt bölgeyi tehdit ediyor.

Hindistan sahil güvenliğine ait 5 kurtarıcı şilep ve 2 helikopterin sürdürdüğü çalışmalar Mumbai'nin 5 kilometre güneyinde devam ediyor. Yerel yetkililer MSC Chitra'nın çarpmanın etkisi ile bir kısmının battığı ve taşıdığı konteynerlerin zaman zaman denize düştüğünü bildiriyor. Denize düşen konteynırların oluşturduğu tehlikeden dolayı Arap Denizi'nin Mumbai bölgesinde gemi hareketleri bir süreliğine durduruldu.

Hindistan sahil güvenliğinin verdiği bilgilere göre, çarpışmanın olduğu bölgede kalın bir yakıt tabakası oluştu. Yetkililer bölgeye sızan yakıtın kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü ve bunun en az zarara indirmeye çalıştıklarını açıkladı. Sahil güvenlik yetkilileri, ayrıca çalışmanın gemilerin kayalık bir bölgeye sürüklenmiş olmasından dolayı zorluklarla ilerlediğini ve 33 denizcinin de kurtarıldığını bildirdi.