Rusya Minsk Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı (2)

Rusya'nın Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan büyükelçilik binasına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iki adet el bombası atıldı. Ria Novosti

Rusya'nın Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan büyükelçilik binasına kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iki adet el bombası atıldı. Ria Novosti haber ajansının bölge güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre bombalar, herhangi bir kayba neden olmadı.

Yerel saatle 10:50'de meydana gelen olayda iki adet el bombasının Rusya Büyükelçiliği'nin bahçesine düştüğü ve birinin de park halindeki bir araca isabet ettiği kaydedildi. Olayla ilgili herhangi bir yaralanma olmazken, bomba isabet eden araç zarar gördü. Polis saldırganların kimliklerini belirlemek için inceleme başlattı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınarken, Minsk'ten olayla ilgili detaylı inceleme başlatılmasını istedi. Bakanlık açıklamasında, "Bu saldırının arkasında büyükelçiliğin normal çalışmasını engellemek ve Rusya-Belarus ilişkilerinde güven ortamını zedelemek isteyen bir kısım güçlerin bulunduğunu düşünüyoruz. Hızlı ve detaylı bir inceleme yapılarak saldırının tüm boyutları ortaya çıkarılmalı. Olayı organize edenler ve uygulamaya koyanlar mutlaka cezalandırılmalı" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı gelecekte benzer saldırıların tekrarlanmaması için de Belerus polisinin gerekli önlemleri alacağını umduğunu ifade etti.

Rusya ve Belarus arasında ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya'nın tanınması ile ilgili konuda soğuk rüzgarlar esiyor. Moskova'nın önünde diz çökmeyeceğini ifade eden Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanıyacağına dair verdiği sözü tutmamakla suçlanıyor.