Yakutiye Parkındaki Çalışmalar Başladı

Erzurum'da Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi'nin bulunduğu parkta, peyzaj çalışmalarına başlandı

Yakutiye Parkındaki Çalışmalar Başladı
Erzurum'da Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi'nin bulunduğu parkta, peyzaj çalışmalarına başlandı. Tarihi yapıların etrafındaki ağaçların kaldırılmasının ardından zeminin çalışma için hazırlandığını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, peyzaj çalışmasının en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.
Anıtlar Kurulu'ndan onay aldıktan sonra ihaleye çıkılan Yakutiye parkı ve çevresinde peyzaj çalışmalarına başlandı. Ağaçların sökülerek başka bir yere taşınmasının ardından zemini düzeltilen parkta ihaleyi alan firma çalışmalara başladı. Etrafı çevrili alanda 30 derece sıcak altında çalışan, iş makineleriyle kum taşıyan işçiler, ışıklandırma ve süs havuzunda kullanılacak boru sistemi için zemini kazmaya başladı.
İhaleyi alan firmanın zaman kaybetmeden çalışmaya başladığını kaydeden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, farklı motiflerinin yer alacağı parkın Erzurum'un yüz akı olacağını söyledi.
Korkut, "Tarihi açıdan öneme sahip iki eserin çevresinin güzel bir görünümde olması gerekir. Şehir kültürü açısından önemli olan Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan Yakutiye Medresesi ile Lala Paşa Camisi'ni korumak kadar görsel sunumda önemli. Belediye olarak bu sunumu yapmaya çalışıyoruz" dedi.