AK Parti Milletvekili Özgün, kahvehaneleri dolaşıp referandumu anlatıyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylaması için kahvehaneleri gezerek vatandaşlara niçin 'evet' de

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylaması için kahvehaneleri gezerek vatandaşlara niçin 'evet' denilmesini anlatıyor.

AK Partili kadrolar Balıkesir'i mahalle mahalle dolaşıp kahvehanelerde vatandaşlarla buluşuyor. AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, İl Başkanı Adil Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker İmam Hatip Lisesi Camii'nde kılınan teravih namazının ardından Ali Hikmet Paşa Mahallesi'nde yer alan tüm kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Balıkesir Merkez Belediye Meclis Üyeleri Kemal Büyükakın ve Recep Meşe'nin de yer aldığı programda, İl Gençlik Kolları Başkanı Ragıp Başlı ve AK Partili gençler de vatandaşlara anayasa değişikliğine ilişkin bilgilendirici kitapçık ve broşürler dağıttı.

Beraberindeki heyetle Yenikavaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokali'ni de ziyaret eden Özgün, vatandaşlara hitaben konuşma yaptı. Vatandaşların anayasa değişikliği, referandum konusunda bilinçli olduğunu belirten Özgün, anayasa değişikliği ile hak ve özgürlükler alanında yeni bir çağ açılacağını söyledi. Özgün, "Yani üstünlerin hukuku değil de hukukun üstünlüğünü sağlama adına yargıda önemli değişiklikler getirilmiş oluyor. Anayasa Mahkemesi'nin yapısı yeniden değiştiriliyor, Anayasa Mahkemesi üye sayısı arttırılıyor ve TBMM'nin de Anayasa Mahkemesi'ne üye seçme hakkı getiriliyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu da (HSYK) aynı şekilde, hem üye sayısı arttırılıyor hem de tabanı genişletiliyor, hem de seçim sisteminde değişikliğe gidiliyor. Yerel mahkemeler de işin içine girmiş olacak. Tabi bu 1980 Anayasası ile ilgili burada o darbeyi yapanların yargılanması, askeri kişilerin işledikleri askeri suçların dışındaki diğer suçların sivil mahkemelerde yargılanması gibi önemli değişiklikler getiriliyor. Kişilerin Anayasa Mahkemesi'ne dava açma hakkı onlara getiriliyor." dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile disiplinsizlik suçuyla ordudan atılanlara yeniden mahkemeye müracaat etme ve haklarını arama hakkı getirildiğinin altını çizen Özgün, "Çünkü onlar hiçbir şekilde yargıya gidemiyorlardı. Kadınlarla ilgili, özürlüler ile ilgili pozitif ayrımcılık anlamında önemli değişiklikler olacak. İşte bütün bunların sağlanması sizin elinizde. Milletimizin elindedir.12 Eylülde, Referandumda "Evet" oylarınızı bekliyor, memleketimize ve memleketimiz insanına hep birlikte sahip çıkalım diyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum." diye konuştu.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik ise Türkiye'nin geleceğini düşünen her aklıselim Türk vatandaşanın referandumda 'evet' oyu kullanacağa inandığını söyledi.