Doğubayazıt selden teraslamayla kurtarılacak

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sel ve erozyona karşı teraslama çalışması başlatıldı.

Ağrı Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Doğubayazıt'ta

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sel ve erozyona karşı teraslama çalışması başlatıldı.

Ağrı Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Doğubayazıt'ta sel ve erozyona karşı 1453 hektarlık alanda Türkiye'de ilk olarak teraslama çalışması yapılacak. Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı civarı ve Ahmedi Hani Türbesi çevresinde yapılacak teraslama sisteminin ardından yaklaşık 1 milyon adet fidan dikilerek hem çevre güzelliği artırılacak hem de sel ve erozyona karşı tedbir alınacak.

Ağrı Çevre ve Orman Müdürü Cesim Gökçe, tarihi İshakpaşa Sarayı'nın bulunduğu alanın Türkiye'nin doğusuna açılan bir kapı olduğunu ifade ederek, "Turizm potansiyeli yüksek olan Ahmedi Hani, Nuh'un Gemisi, Ağrı Dağı meteor çukurunun bulunduğu Doğubayazıt, yamaç ve dağın eteğine kurulması nedeniyle sık sık sele maruz kalıyor. Sel nedeniyle gerek maddi gerek manevi zararları önlemek için yaptığımız bir projeyle çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Amacımız Doğubayazıt ilçesinde oluşabilecek sel ve toprak kaymalarını önlemektir. Çünkü erozyonla birlikte sel Doğubayazıt'ı ciddi derecede tehdit ediyor." dedi.

Teraslama çalışması yapılacak alanda tesis çalışmaları başladığını dile getiren Gökçe, "Türkiye'de ilk kez makineli ve ekskavatörle teras yapımı ve tesis çalışması yapılacak. Bu vesileyle 1453 hektarlık alanda yaklaşık 1 milyon fidan dikilecek." diye konuştu.