Demirci'de, Çiftçiler Genel Kurulda Biraraya Geldi

Manisa'nın Demirci ilçesinde Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin genel kurulu Demirci Hisar Kaplıcaları'nda yapıldı.

Demirci'de, Çiftçiler Genel Kurulda Biraraya Geldi
115 ortağı olan kooperatifin genel kurulunda, 90 kooperatif ortağının imzası alındı. Divan başkanlığına emekli öğretmen Mehmet Ali Altay katip üyeliklere Ümit Akkuş, Kamil Karaşahin ve İbrahim Ersöz seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yönetim kurulu çalışma raporu, bilanço, kar-zarar cetveli ve mali tabloların incelenmesi görüşüldü. Konuşma yapan kooperatif başkanı Selahattin Demirel, zirai mücadele ilaçlarının ortaklara ve çiftçilere göreve geldikleri günden bu güne kadar ucuz zirai ilaç satışının yapıldığını, sertifikalı yem bitkisi ve sebze tohumlarını hem kaliteli hem de ucuz olarak sunulup, ihtiyaç olan sertifikalı meyve fidanlarının da kısa sürede dağıtıldığını belirtti. Süt İneği Projesi için ilçe merkezinde idari bina yapımı için 530 metre kare arsa aldıklarını belirten Demirel, 300 başlık süt ineği projesinde listelerinin hazırlandığını ve Aralık 2009 itibariyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na müracaat edildiğini açıkladı. Yeşildere köyü sınırları içerisinde bulunan15 dönüm üzerinde 'Örnek Meyve Bahçesi' ve 'Sertifikalı Meyve Bahçesi' kurulması çalışmaklarının devam ettiğini hatırlatan Selahattin Demirel, organik tarım ürünleri yetiştirmek ve örnek jeotermal sera kurulması için Borlu Saraycık Kaplıcaları yakınlarında çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Toplantıda konuşan Manisa ve Uşak Bölge Tarım Kooperatifleri Birlik Başkan Vekili Hikmet Uğurlu da, kiraz üretimi ve üreticilerin sıkıntılarını dile getirdi. Uğurlu, kiraz üreticilerinin birleşerek ürettikleri kirazları tek çatı altında toplamalarını ve pazarlamalarını tavsiye etti.
Toplantı sonunda birlik ortaklarının tamamının oyunu alan başkan Selahattin Demirel aynı göreve tekrar seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Ali Acar, İsmet Özkan, denetleme kurulu üyeliklerine ise Kerim Yılmaz, İbrahim Kızılırmak ve Mehmet Bozan seçildi.