Tanrı, elini sahaya uzatmayınca

Dünya Kupası'nda 'Panzerler'in müthiş performansı sürüyor. Grup maçlarında Avustralya'yı 4-0, ikinci turda da İngiltere'yi 4-1'le geçen Löw'ün öğrencileri Maradona'nın Arjantin'ini 'dörtledi'. Almanya'yı yarı finale taşıyan goller Müller, Klose (2) ve Friedrich'ten geldi. Messi turnuvayı gol atamadan tamamladı

  Dünya Kupası ' nda ' Panzerler ' in müthiş performansı sürüyor . Grup maçlarında Avustralya ' yı 4-0 , ikinci turda da İngiltere ' yi 4-1 ' le geçen Löw ' ün öğrencileri Maradona ' nın Arjantin ' ini ' dörtledi ' . Almanya ' yı yarı finale taşıyan goller Müller , Klose ( 2 ) ve Friedrich ' ten geldi . Messi turnuvayı gol atamadan tamamladı


BURAK KURU

Euro 96 Finali’nin uzatma dakikalarında Oliver Bierhoff’un attığı ‘altın’ gol sonrası Wembley’deki Çeklerle beraber ben de İstanbul’da yıkılmıştım . Ve deyim yerindeyse Almanya nefretim başlamıştı . Nasıl olur da Bierhoff gibi antipatik bulduğum bir adamın golüyle yine ‘Germenler’ kazanırdı . Ancak o maçın üzerinden 14 yıl geçti . O sürede Almanya’ya karşı hissettiklerimin tam zıttınıysa Arjantin için hissettim . Nasıl olur da bu kadar güzel oynayan takım benim izlediğim Dünya Kupaları’nı kazanamazdı . Tevellütümün elverdiği ölçüde , iki milli takıma dair hislerim böyleydi ancak artık devir değişti . Dev kapışma öncesinde sahadaki iki takımdan kimi destekleyeceğimi de bir futbolsever olarak net belirleyemedim . İki tarafı keskin bıçak misali , Almanya artık ‘kötü futbol oynayan takım’ gömleğini çıkaran bir ekip , Arjantin de kenarda Maradona’sı sahada Messi’si olan takım . Yine de gurbet ellerdeki çocuğumuz Mesut Özil’in boynu bükük kalmasın diye Arjantin sevgisini bir kenara koyarak başlıyorum maça .
Desteğimizi duyan Almanlar maça çok hızlı başladı . Henüz üçüncü dakikada Schweinsteiger’in serbest vuruşunda ‘Gerd’ abisini hatırlatan sinsilikle olay mahalline gelen Thomas Müller iyi dokundu : 0-1 .
Golden sonra ‘Germenler’ savunmaya çekilip kontra ararken , ‘Tangocular’ topa sahip olan ancak üretkenlik sağlayamayan taraftı . 24’te Almanya belki de maçı erken bitirecekti : Müller cezasahasına sağdan girdi içerideki Klose’yi gördü ama Polonyalı “Heyecan sürsün” dedi . Kendine gelen Arjantin 33’te Di Maria , 35’te Higuain ve 45’te Messi’yle gol aradı ancak eşitliği bulamadı böylece devreyi Almanlar üstün tamamlandı .

Klose , Gerd Müller’i yakaladı
Arjantin ikinci yarıya istekli başladı . Soyunma odasına federasyon başkanı indi mi bilmiyorum ama bir şeyler olduğu ortadaydı . 48’de ‘Tangocu’ Angel Di Maria uzaktan kaleyi yokladı ama az farkla auta gitti ‘Jabulani’ . 63’te Tevez bu sefer kaleyi gördü ancak o da Meksika maçındaki formundan uzaktaydı . Dengeyi kurup saldırmaya başlayan ‘Germenler’ 68’de ikici golü buldu : Leh paslaşmasında cezasahası içerisine giren Podolski , toprağı Klose’yi gördü o da kupalar tarihindeki 13 . golünü kaydetti : 0-2 . Günün en iyilerinden Schweinsteiger , 74’te gayriresmi olarak Arjantin’in fişini çekti : slalomla sıfıra inen Alman yıldız , Friedrich’e al da at dedi : 0-3 . 89’da Mesut günün asistini yaptı ve Klose ‘kendisinin 14’ takımının da dördüncü golüne imza attı : 0-4 ( Böylece G . Müller’i de yakaladı ) . Almanlar , Arjantin’i sahadan silerek yarı finalin yolunu tuttu ancak bu kez Euro 96’daki gibi burukluk yaratarak değil herkesin takdirini kazanarak . . .

Angela Merkel : Bu bir rüya
Karşılaşmayı izleyenler arasında yer alan Almanya Başbakanı Angela Merkel , mücadelenin kendisini çok mutlu ettiğini ve bunun bir rüya olduğunu açıkladı . ZDF televizyonuna açıklama yapan Merkel , “Almanya bugün harika şeyler yaptı . Bu bir rüya . Genç bir takımız ama oyuncular çok iyi oynadı . Arjantin’e oynama alanı bırakmadılar” dedi .
Maçın adamı seçilen Bastian Schweinsteiger “İyi oynadık . Erken bulduğumuz gol bizim için belirleyici oldu . Maçın geri kalanında daha kuvvetli olmamızı sağladı” ifadelerini kullandı . Karşılaşma da bir de gol atan Alman savunma oyuncusu Arne Friedrich ise “Bugün keyif alarak oynadık ki bu bizim için oldukça önemliydi” açıklamasını yaparken Arjantin’in forveti Carlos Tevez “Bu şekilde yenilmek çok acı verici . Kötü oynadık . Bazen hata yaparsanız evinize gitmek durumunda kalırsınız . Almanya , en iyi yapabildikleri şekilde oynadı” dedi .

Maradona : Görevi bırakabilirim
Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona maçtan sonra görevi bırakabileceğini açıkladı . Maradona “Henüz net olarak ayrılmaya karar vermedim . Ailem ve oyuncularımla konuşacağım” derken “Muhammed Ali’den yumruk yemiş gibiyim . Bugün hayatımın en acı günü . Hiçbir şey için enerjim kalmadı . Almanya’yı iyi etüt etmiştik . Ancak ilk ortada gol gelince oyun başka bir hale büründü . Skor tabelası , sahada yaşananları yansıtmıyor . Ben bütün oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi . Dünya Kupası’nı gol atamadan kapatan Lionel Messi’nin soyunma odasında ağladığını kaydeden Maradona , “Messi’nin Arjantin formasının hakkını vermediğini söyleyen aptaldır” diye konuştu .

‘Maçı şova döndürdük’
Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ise “Maçı şova dönüştürdük . Arjantin’e dört gol atabilmek için dünya çapında olmanız gerekiyor . Oyuncularım şampiyonluk arzusunu gösterdi” dedi .
Radikal