Uluslar Arası Ege Yat Rallisi Sona Erdi

Setur Marinaları tarafından 18-30 Temmuz tarihleri arasında organize edilen '5. Uluslar arası Ege Yat Rallisi''nin kapanış kokteyli Marmaris'te yapıldı.

Uluslar Arası Ege Yat Rallisi Sona Erdi
Netsel Marina'da düzenlenen Yat Rallisi Kokteyli Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi M. Koç yanı sıra İstanbul'un tanınmış iş adamlarının eşleri ile katıldığı etkinlikle son buldu.
Setur Marinaları tarafından organize edilen Uluslararası Ege Yat Rallisi'nin 5.'si, Alfa Romeo, Arçelik, Opet ve Aygaz'ın sponsorluğunda, 52 teknenin katılımıyla, 18 -30 Temmuz 2010 tarihleri arasında Ege'de gerçekleşti. 'Sisam-Leros-Simi-Rodos-Marmaris' etabının son bulmasıyla Netsel Marina da kapanış kokteyli düzenlendi. Kapanış kutlamasına; Koç Holding ve TURMEPA Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Deniz Ticaret Odalarının kurucusu Cengiz Kaptanoğlu, Armatör Kahraman Sadıkoğlu, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Marmaris Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Yakup Karakaya, Orhaniye Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar da katıldı.
Kokteyl ve açık büfe yemek sonrası ralli organizatörü Komodor Necati Zincirkıran kapanış konuşmasını yaptı. Bu etkinliğin bir yarış değil amatör ruhların rallisi olduğunu belirten Zincirkıran, '' Amatör denizcilerin birlikte yelken basması seyretmesi ve dayanışmasını artıran ralli. Amatör denizciler bu ralli ile cesaret kazanmaktadır. Ege de amatör denizciler Türk Bayrağı'nı gururla dalgalandırmıştır. Yunanistan'ın adalarında 3'er gün kalmak üzere yaptığımız ziyaretlerde ilişkilerimizi güçlendirdik. Türkiye ve Yunanistan ile ikili ilişkiler bu ziyaretlerle daha sağlamlaşmıştır. Ülkemiz Dünyanın en güzel koylarına sahiptir. Bu koylarımıza hep birlikte temiz tutarak sahip çıkmalıyız. Denizlerimizin temizliğinde 7'den 70'e herkese büyük görevler düşmektedir'' dedi. Ege Rallisi sosyal etkinliği amatör ruhların profesyonelliğe adım atmasında büyük rolü bulunduğunu bildiren Fenerbahçe Kalamış Marina ve Setur Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu, '' Kuşadası'ndan başlattığımız Ege Rallisi'ne her kesimden büyük ilgi gördük. 10. senesini dolduran organizasyonda amacımız denizciler arasında kaynaşmayı sağlamaktır. Bu sosyal etkinlikte eğlendik, amatör ruhlar kendilerini gösterme fırsatı buldu. Ziyaret etmiş olduğumuz Yunan adalarında iki halklar arasında ki dostluk bir kere daha sevgi ve saygı ile gösterildi'' şeklinde konuştu. Kokteyle katılan misafirler konuşmalar sonrası çalan hafif müzik eşliğinde sohbet etti. Koç Holding ve TURMEPA Onursal Başkanı Rahmi M. Koç'un çevresinde toplanan Muğla ve Marmaris'ten katılan bürokrat, iş adamı ve siyasetçiler doğanın ve denizin temiz kalabilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Verilen yemek sonrası Ayhan Sicimoğlu ve dans grubunun Latin müzikleri ile Ege Yat Rallisi son buldu.