Ak Parti Tosya İlçe Meclis Danışma Toplantısı Yapıldı

AK Parti Tosya İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Ak Parti Tosya İlçe Meclis Danışma Toplantısı Yapıldı
  AK Parti Tosya İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Tosya Müftülük Sitesi Toplantı Salonunda yapıldı . Toplantıya , AK Parti Bölge Koordinatörü Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır , Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü , Musa Sıvacıoğlu , Kastamonu İl Başkan Vekili Mehmet Ataş , Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve ilçe yönetim kurulu üyeleri , Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı , AK Parti Tosya Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı . Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Ataş , AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalarında il ve ilçe teşkilatlarının başarılarından bahsetti . Ataş , " AK Parti iktidarı döneminde , ülkemiz kalkınma hamlesi gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almıştır . Kastamonu ile ve ilçe teşkilatları bu dönemlerde başarılı çalışmalar yaparak ülkemizin kalkınmasında pay sahibi olmuşlardır . Tosya ' da 31 bin 200 seçmenimiz var ve 2 bin 163 partili üyemiz var . Amacımız bu sayını 3 binin üzerine çıkartmak olmalı . AK Parti Tosya İlçe Teşkilatını yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik eder başarılarının devamını dilerim " dedi .
AK Parti Tosya İlçe Teşkilatı çalışmaları hakkında bilgi veren ilçe yönetim kurulu üyesi Hüseyin Cömert , " İlçemizde , Türkiye ' nin de gelişmesi ve gelecek hedefini ortaya koyan eğitim konusunu önceliğe alarak , ilçemizde yapımına başlanan Tosya Meslek Yüksek Okulu inşaatına , parti olarak her türlü desteği verdik . AK Parti Belediye Meclis üyemiz ve Kent Konseyi Başkanımız Fazıl Ateş , Tosya Meslek Yüksek Okulu yaptırma derneği başkanlığına getirildi . Fazıl Ateş , almış olduğu müstesna görevi layıkıyla yerine getirmiş ve Tosya Meslek Yüksek Okulu inşaatını 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilmesini sağlamıştır . Tosya Meslek Yüksek Okulu ' nun bitirilmesine emeği geçen başta belediye meclis üyemiz Fazıl Ateş olmak üzere Boyner ailesine ve emeği geçen herkese ilçe teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz . Ayrıca 25 Temmuz ' da yapılacak olan Tosya Meslek Yüksek Okulu ' nun Kastamonu Üniversitesi ' ne devir teslim törenine davet ediyoruz " diye konuştu .
Yapılan projeler hakkında da bilgi veren Cömert , yıllardır bitirilemeyen Kültür Merkezi ' nin milletvekillerinin gayretiyle kaynak aktarılarak tamamlanacağını söyledi . Cömert , " 1994 yılında temeli atılan ve bir türlü bitirilemeyen Tosya Kültür Merkezi , bu sene içerisinde milletvekillerimizin üstün gayreti ile ödenek çıkartılması sağlanmış ve inşaatın bitirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır . Adliyemiz için Tosya ' mıza yakışır bir bina yaparak modern bir görünüme kavuşturma çalışmalarımız , Adalet Bakanlığımızdan karşılanan taleplerimizin onaylanmasıyla , Tosya Belediyesi ' nin tahsis etmiş olduğu alan içerisine , Tosya Adalet Sarayı inşasına başlanması için çalışmalarımız , ivedilikle devam etmektedir . Sağlık Bakanlığımızla görüşmelerimiz sonunda , yatırım programına aldırdığımız 100 yatak kapasiteli tam teşekküllü en son ve en modern teçhizatla donatılmış yapılacak yeni devlet hastanesi inşaatını , 2011 yılında bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız . Yine mevcut hali ile hizmete devam eden Tosya Devlet Hastanesi ' ne ilçe teşkilatımız döneminde doktor sayıları artırılmıştır . Yine hava ambulansı ile hasta nakli ilk defa Tosya ilçemizden Ankara ' ya gerçekleştirilmiştir . Türkiye ' yi cephe çevre saran yeni bölünmüş yol çalışmalarından Tosya ' mızda nasibini almıştır . Halen yapımına devam eden ve ilçemize Cumhuriyet tarihinde bu yana yapılan en büyük hizmet olama özelliğini taşıyan D-100 karayolu yeni haliyle önümüzdeki yıl bitirilmiş olacaktır . Başbakanımızın başlatmış olduğu ' Bin günde bin gölet ' projesinde , ilçemiz 4 adet gölet projesi ile yer almıştır . Bu göletlerimizin projeye alınması için DSİ Bölge Müdürü ilçemize gelerek teşkilatımızın organize ettiği toplantılara katılarak , köy muhtarlarımızla gerekli istişarelerde bulunmuştur . Yine hükümetimiz kaynaklarıyla ortaya çıkartılan KÖYDES çalışmaları , ilçemizde devam etmekte olup , tüm köylerimizin alt ve üst yapı eksikliklerini gidermeye çalışılmaktadır " dedi .
Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti .