Sdü Tıp Fakültesi'ned Mezuniyet Coşkusu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreni, Prof

Sdü Tıp Fakültesi'ned Mezuniyet Coşkusu
  Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ( SDÜ ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreni , Prof . Dr . M . Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirdi . SDÜ Tıp Fakültesi ' nden bu yıl mezun olan 83 genç hekim sağlık ordusuna katıldı .
Genç hekimlerin hazırladığı sinevizyon gösterisiyle başlayan törende Tıp Fakültesi eğitimini birincilikle tamamlayan Dr . Sümeyra Demir , doktorluk mesleğini Aşık Veysel ' in ' Uzun İnce Bir Yoldayım ' şiirindeki dizeleriyle bağdaştırarak başladığı konuşmasında , " Gecesi gündüzü belli olmayan mesleğimizin belki de ilk durağındayız bugün . Artık ülkenin dört bir köşesinde bize açılacak kapılar var . Yakınlarımızı emanet edebileceğim birçok meslektaşım bulunmakta . Biz bugün SDÜ Tıp Fakültesi mezunu olmanın haklı onurunu yaşıyoruz . SDÜ mezunu olarak insanları giyinişi , düşünce tarzı ile yargılamayan hekimlik anlayışıyla , hastalarımızın işini zorlaştırmak yerine kolaylaştırmak felsefesiyle , bizlerden güler yüz bekleyen hastalarımızla empati kurmayı görev bilen hekimler olmayı bir borç biliriz " dedi
SDÜ TIP FAKÜLTELERİ ARASINDA ÖN SIRALARDA
SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Yıldıran Songür ise 1993 ' te eğitim öğretime başlayan Tıp Fakültesi ' nin 2010 yılında verdiği 83 yeni hekimin mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi . Tıp Fakültesi ' nin 51 profesör , 50 doçent ve 63 yardımcı doçentle 661 öğrenciye kaliteli bir tıp eğitim vermekte olduğunu belirten Prof . Dr . Songür , " SDÜ , gerek öğretim üyesi sayısı gerekse eğitim ortamı , laboratuvar şartları gibi kriterler açısından 1992 yılında birlikte kurulduğu tıp fakülteleri arasında ön sıralarda yer almaktadır " dedi . Prof . Dr . Songür , genç hekimlere " Sevgili genç mezunlar , değerli meslektaşlarım , hekimlik dünyadaki en zor mesleklerden biridir . Sizler bu mesleği icra ederken duyarlı olmalısınız , bilgi sahibi olmalı ve bu bilgiyi kullanmalısınız . Bizler öğretim üyeleri olarak sizleri araştırmacı , etik kurallara saygılı , yeniliğe açık olarak yetiştirmeye gayret ettik . Kendinizi hiçbir zaman eksik ya da başarısız hissetmeyin , genç , dinamik ve yeniliklere hemen uyum sağlayabilen bir üniversiteden mezun olmanın haklı gururunu yaşayın . Tıp son derece hızlı gelişen bir alan . Önemli olan sizin fakülteden aldığınız eğitim üzerine kendinizi geliştirme , eksiklerinizi giderme çabası içerisinde olmanız " şeklinde seslendi .
Konuşmaların ardından Dönem Birincisi Dr . Sümeyra Demir , Prof . Dr . Yıldıran Songür ve Prof . Dr . Vecihi Kırdemir ile yaş kütüğüne plaket çaktı . Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından mezunlara diplomaları takdim edildi . Törende ayrıca Tıp Fakültesinden mezun olan 83 öğrenci , Dekan Prof . Dr . Yıldıran Songür eşliğinde Hipokrat Yemini ' ni okudu .