Menteşe'nin Başpehlivanı Gürbüz

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Beldesinde Ege'nin Kırkpınarı olarak adlandırılan ve bu yıl 18'incisi düzenlenen Yerküpe Beşpınar yağlı pehlivan güreşlerine yurdun değişik bölgelerinden 183 pehlivan katıldı

Menteşe'nin Başpehlivanı Gürbüz
  Muğla ' nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Beldesinde Ege ' nin Kırkpınarı olarak adlandırılan ve bu yıl 18 ' incisi düzenlenen Yerküpe Beşpınar yağlı pehlivan güreşlerine yurdun değişik bölgelerinden 183 pehlivan katıldı .
Güreş ağası Güney ege Otelciler Birliği ( GETOB ) Başkanı İlhan Açıköz ' ün davetlisi olarak güreşleri izlemeye gelen 100 ' ye yakın Rus turist çayırda yağlanan güreşçileri ilgi ile izledi .
Devlet eski Bakanı , İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu , Muğla Valisi Fatih Şahin , Ak Parti Muğla Milletvekilleri ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği güreşlere 5 bine yakın izleyici katıldı . Minikler , tozkoparan , orta ve baş altı kategorilerinde 183 pehlivanın katıldığı Beşpınar yaylasındaki güreşlerde zaman zaman pehlivanlar arasında çekişmeli müsabakalar oldu , hızının alamayan pehlivanlar ringden çıkarak seyircilerin arasına daldı .
Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş ' ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlerde konuşan Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu , ata sporu olan güreşin yaygınlaşması ve tanıtımı için bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı . Sabah erken saatlerde başlayan güreşler , akşama saat 19 . 00 ' a kadar devam etti . Zaman zaman güreşçilerin ters düşmesi sonucu yaralanmalar yaşanırken , güreşlerin finali nefesleri kesti . Başpehlivanlık güreşi için 649 . tarihi Kırkpınar güreşlerinin finalinde Antalyalı Yeşil Yeşil ' e mağlup olan Ali Gürbüz ile Mustafa Kemal Karaboğa karşı karşıya geldi . Finalde rakibini yenen Kırkpınar ikincisi Ali Gürbüz 2010 yılı Yerküpe Beşpınar Başpehlivanı oldu .
Güreşe katılan Ak Parti Milletvekilleri Prof . Dr . Yüksel Özden , Dr . Mehmet Nil Hıdır ve eski bakan Başesgioğlu ' na Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş ve Güreş ağası GETOB Başkanı İlhan Açıköz tarafından ilçeye özgü bakır süs eşyası ve çerçeve içersinde minyatür kıspet hediye etti .