Başesgioğlu: Genel Temayüle Göre Hareket Edeceğiz Muğla

İOĞLU: GENEL TEMAYÜLE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

MUĞLA (A.

  İOĞLU : GENEL TEMAYÜLE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

MUĞLA ( A . A ) - 11 . 07 . 2010 - İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu , ' Siyaset tek başınıza yaptığınız bir şey değil . Bunu biz yıllardır beraber siyaset yaptığımız arkadaşlarla konuşacağız , değerlendireceğiz , istişare edeceğiz ondan sonra genel temayül neyse onun doğrultusunda hareket edeceğiz ' dedi .
Başesgioğlu , Muğla ' nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe beldesinde düzenlenen yağlı güreşlere , güreş ağası İlhan Açıkgöz ' ün davetlisi olarak katıldı . Er meydanına gelişinde davul ve zurnayla karşılanan Başesgioğlu , başpehlivanlık seçimini ve güreşleri Muğla Valisi Fatih Şahin ve AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Mehmet Nil Hıdır ile birlikte izledi .
Başesgioğlu , gazetecilerin , ' AK Parti ' den bir süre önce istifa ettiniz , aktif olarak siyasete devam edecek misiniz? ' sorusuna şu yanıtı verdi :
' Bu güreşleri izlemeye geldim . İstifamın ardından kamuoyuna yazılı bir açıklamada bulundum . Bugün siyaset konuşmak istemiyorum . Siyaset tek başınıza yaptığınız bir şey değil . Bunu biz yıllardır beraber siyaset yaptığımız arkadaşlarla konuşacağız , değerlendireceğiz , istişare edeceğiz ondan sonra genel temayül neyse onun doğrultusunda hareket edeceğiz . '
Başesgioğlu , ' Referandum konusunda ve Anayasa Mahkemesinin kararı konusunda ne düşünüyorsunuz? ' sorusuna ise ' Referandumda Türkiye için hayırlısı olur inşallah ' yanıtını verdi .
11 . 07 . 2010 18 : 19 : 30