Oktay ve Özbek’le Dedeman’da buluşmuşlar - POLİTİKA

ERGENEKON’DA İKİ MAHKEME BAŞKANININ İNANILMAZ İLİŞKİLERİ

 

ERGENEKON’DA İKİ MAHKEME BAŞKANININ İNANILMAZ İLİŞKİLERİ

Ergenekon’a bakan 10 ve 14 . Agır Ceza Başkanları , tutuklu sanık İP’li Cengiz , eski bakan Seyfi Oktay ve HSYK Başkanvekili Özbek’le Dedeman’da iki kez görüştü . Toplantıları Oktay organize etti

Ergenekon’dan tutuklanan İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’in fiziki ve teknik takibinde Ergenekon davalarına bakan İstanbul 10 , 13 ve 14 . Ağır Ceza’ların başkan ve üyelerinin ‘Yargıtay üyeliği’ vadedilerek etki altına alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı . İstanbul Dedeman Oteli’nde çeşitli tarihlerde Cengiz , eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’in mahkeme başkan ve üyeleriyle görüştüğü belirlendi . Cengiz’e sorgusunda bu görüşmeler fotoğrafları gösterilerek tek tek soruldu . Cengiz görüşmelerin hepsini kabul etti . İşte o diyalog :

OTEL LOBİSİNDE HAL HATIR SORDUK

SORU : DEDEMAN OTEL’de 14 . 10 . 2009 günü 15 . 20’de İstanbul 14 . Ağır Ceza Başkanı Erkan ÇANAK ve İstanbul 10 . Ağır Ceza Başkanı Zafer BAŞKURT , Seyfi OKTAY ve siz resepsiyonda buluştunuz . . . HSYK Başkanvekili Kadir ÖZBEK’in de katılımıyla gerçekleştirilecek yemekli toplantı hakkında görüştüğünüz anlaşılmaktadır . Yapılan görüşmelerde hangi konularda konuşuldu?

CEVAP : Dedeman’da buluştuğumuza ilişkin fiziki takip tutanağı doğrudur . Hal hatır soruldu . Bir müddet kaldıktan sonra Tike Restoran’a geçtik .

4 TAHLİYE AMA 3 KİŞİ KALDI!

SORU : 09 . 10 . 2009 günü 18 . 17”de Ali Hadi EMRE ile K . KAYA’nın telefon görüşmesinde , EMRE’nin . . . “4 tahliye ettiler 3 kişi kaldı” “ . . . . çete davası düştü bir bakıma” . . . “o şeyde aradı beni ÇARŞAMBA BEKLİYOR RANDEVU ALMIŞ ANKARA’DAKİ ABİ” dediği , K . KAYA ‘nın “Tamam abi” dediği , A . H . EMRE’nin “Çarşamba işte randevu almış sende varmış SEN O ARKADAŞLAR İÇİN YANİ” dediği tespit edilmiştir . Doküman kim ya da kimler hazırlandı? • HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Başkanlar memnun ayrıldı

SORU : Mehmet Seyfi OKTAY’ın organize ettiği yemekli toplantıya sizin ve Ali Hadi EMRE’nin de katıldığı anlaşılmaktadır . Başka kimler katıldı? Niçin katıldınız içeriği nedir? İçeriği nedir? ( Mahkeme Kubbettin Kaya’nın ‘yemekten memmun ayrıldıkları’ ifadesini de hatırlattı . )

CEVAP : Toplantıyı Seyfı bey talebimiz üzerine ayarladı . Beşiktaş Adliyesinden Erkan ve Zafer beylerin sorunlarının çözülmesi için randevu talep ettik . Ankara da TİKE lokantasında ben Ali H . Emre , Seyfı bey . Zafer ile Erkan başkanlar vardı , sık sık gereksiz yere teftişe uğradıklarını anlattılar . Özbek’ten randevu ayarlanmasını istediler .

SORU : 14 . 10 . 2009’da OKTAY’ın ÖZBEK’ten tekrar randevu aldığı ve 10 . ve 14 . Ağır Ceza Başkanları ile ÖZBEK’İ ikinci kez görüştürdüğü tespit edilmiştir . Katılma sebebiniz nedir?

CEVAP : Toplantıdan bilgim vardır . Erkan ve Zafer başkanlar TİKE restorantta Seyfi bey ve Kadir bey ile görüşme yaptı . Ali Hadi ile ben başka bir bölümde bulunduk .

Şengün , Haberal’ı bıraksa iyi olur

İşte tutanaklara yansıyan çarpıcı iddialar :  

• Tülay Bekar , Seyfi Oktay , Mehmet Cengiz , Ali H . Emre , Sefa Altıoğlu , Cafer Balçık , Hüseyin Yıldırım ve Kudbettin Kaya ile faaliyet gösteriyor . Ekip Veli Küçük ve Doğu Perinçek ile bağlantılı .

• Avukat Tülay Bekar , 13 . Ağır Ceza Başkanı Şengün’ü etki altına almaya çalıştı . Mahkemenin diğer iki üyesi H . Hüseyin Özese ve S . Sami Haşlıoğlu’na da yönelik de çalışma yapıldı .

• Seyfi Oktay , Tülay Bekar ve Köksal Şengün’ün katıldığı toplantıda Şengün’e davadan çekilmesi için baskı yapıldı . Oktay , toplantı sonrası Bekar’a “Haberal’ı bıraksa iyi olur” dedi .

• Tülay Bekar , Cengiz’e Şengün ile ilgili gizli bir dosya gönderdi , Doğu Perinçek haber yapılmasını istemedi .

• Savcılara ulaşan bir ihbar mektubuna göre Kutbettin Kaya UYAP üzerinden dava dosyalarına müdahale etti , haksız tahliyelere yol açtı .



Star Gazete