Meü'de Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nden, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanmasının ardından mezun olan toplam 76 öğrenciye düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi

Meü'de Mezuniyet Coşkusu
  Mersin Üniversitesi ( MEÜ ) Tıp Fakültesi ' nden , 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı ' nın tamamlanmasının ardından mezun olan toplam 76 öğrenciye düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi . ' Hipokrat Yemini ' de eden genç hekimler , meslekteki ilk adımlarını da atmış oldu .
MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof . Dr . Uğur Oral Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine , MEÜ Rektörü Prof . Dr . Suha Aydın , Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Güliz İkizoğlu , Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı ' nın yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci velisi katıldı . Törende konuşan Rektör Aydın , fakültenin 1998 yılından bu yana öğrenci aldığını hatırlatarak , bugüne kadar toplam 295 öğrenciyi mezun ettikleri bilgisini verdi . Aydın , " Eğer gelişimimizi tamamlamayı bekleyip gerek öğrenciler , gerek öğretim elemanları , gerekse çalışanlar olarak bazı fedakarlıklar yapmamış olsaydık , bu mezun olan ögrencileri ülkemizin hizmetine sunamazdık . Halihazırda imkansızlıklar içinde eğitim veriyoruz . Ama gelecekte çok iyi bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum . Siz sıkıntılı günleri geride bırakarak bugünlere geldiniz . Birbirinden değerli , 295 pırıl pırıl doktoru ülkemizin hizmetine sunduk . Sizin gibi çocuklar yetiştirdiğimiz için mutluyuz . Ailelerinizin bize emanet ettiği sizleri kötüye kullanmadık , üst düzeye gelmesini sağladık " dedi .
Kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatan ve bu mesleği seçtiği için de asla pişmanlık duymadığının altını çizen Suha Aydın , icra etmiş olduğu mesleği de ; ' en onurlu , en gururlu ve aynı zamanda dünyanın en meşakkatli mesleği ' olarak yorumladı . Aydın , konuşmasını şöyle sürdürdü ; " Bu mesleği seçtiğim için kendimden gurur duyuyorum ve mutlu olduğumu hissediyorum . Zaman zaman kendime ; ' İyi ki genel cerrah olmuşum ' diyorum . Hayatımın hiçbir devresinde doktor olduğum için pişmanlık duymadım ve sizlere de aynı şeyleri öneriyorum . Hepiniz belki bilerek bazılarınız da bu çarpık eğitim sisteminin getirdiği yöntemle Tıp Fakültesini kazandınız . Ama girdikten sonra doktor olmanın erdemini de en derinden hissetiniz ve hissetmeye de devam edeceksiniz "
6 yıldan bu yana aynı ortamı paylaştığı 76 genç meslektaşını mezun etmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Güliz İkizoğlu ise , söz konusu zaman diliminde , ' dünyanın en kutsal mesleği ' olarak yorumladığı doktorluk hakkında bildiği her şeyi öğrencilerine aktarmaya çalıştığının altını çizdi . Prof . Dr . İkizoğlu , " Bugün onlar gittikleri her yere bilimin ve çağdaşlığın ışığını götürmek üzere aramızdan ayrılıyorlar " diye konuştu . Daha sonra MEÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi olan Gonca Yıldırım , yaş kütüğüne adını çakarken , mezun öğrencilerse Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Prof . Dr . İlter Uzel eşliğinde hep birlikte ' Hipokrat Yemini ' ni etti . Genç doktorlara belgeleri Rektör Suha Aydın ve diğer protokol üyelerince takdim edilirken , Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı da 2009-2010 Eğitim-Öğretim Dönemi ' nde ilk üçe giren öğrencilere steteskop hediye etti .
Tören , öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu .