Omü Tıp Fakültesi 32. Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi 32. dönem mezunu 145 genç doktor törenle diplomalarını alarak sağlık ordusuna katıldı.

Omü Tıp Fakültesi 32. Mezunlarını Verdi
  OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu ' nda gerçekleştirilen diploma törenine OMÜ Rektörü Prof . Dr . Hüseyin Akan , Rektör Yardımcısı ve YÖK Üyesi Prof . Dr . Sait Bilgiç , Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ali Haydar Şahinoğlu , Dekan Yardımcıları Prof . Dr . Levent Altıntop , Prof . Dr . Ayhan Dağdemir , Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof . Dr . Mustafa Bekir Selçuk , öğretim üyeleri ve öğrenci ailelerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı .
Tören , 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi ' nden mezun olan 145 doktor adayının alkışlar eşliğinde yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı .
Rektör Prof . Dr . Hüseyin Akan , törende yaptığı konuşmada hekimlik mesleğinin kutsallığına değinerek , öğrencilere bilim ve aklın yanında ilgi ve şefkati birer araç olarak kullanmalarını önerdi . Hekimliğin çok ayrıcalıklı bir meslek olduğunun altını çizen Prof . Dr . Hüseyin Akan , " Mesleğinizi uygularken iki amacınız olsun . Bilim ve akıl . Bunları uygularken ilgi ve şefkati de araç olarak kullanmalısınız . Sağlık ordusunun birer neferleri olarak yolunuz açık olsun " dedi
Velilere ve akademisyenlere seslenen Prof . Dr . Hüseyin Akan , " Milletimize ve insanlığa hizmet edecek hekimler yetiştirdiniz . Şu anda görmekte olduğunuz tablonun ise çekmiş olduğunuz her türlü sıkıntı ve yorgunluğunuzu hafifleteceğine inanıyorum . Sizlere genç doktorlarımızla hep birlikte gurur duyacağımız güzel bir gelecek diliyorum . Öğrencilerimizin her zaman yanlarında olan öğretim üyesi arkadaşlarımız emeklerinizin karşılığı karşınızda kendiniz ile ne kadar gurur duysanız azdır " diye konuştu .
Hekimlik mesleğinin devleti ve milleti ayakta tutan sağlık sisteminin temel unsurlarından olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ali Haydar Şahinoğlu , " Burada altı yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz . Bu mesleğin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız . Sevgi , saygı , hoşgörü , fedakarlık ve sabır bu mesleği yapanlar için daha da önemlidir . Mesleki bilgi ve becerinin yanı sıra bu değerlere de sahip genç hekimler olarak yetiştiğinize bütün kalbimle inanıyorum . Unutmayın ki öncelikli görevimiz daha çok çalışarak bu güzel ülkemizi , cumhuriyetimizin ilkeleri ve demokrasi kuralları doğrultusunda yükseltmek ve yüceltmektir " diye konuştu .
Tıp Fakültesi 32 . Dönem mezunları adına söz alan dönem birincisi Dr . Tuba Taflan , " Bu eğitim süresi boyunca benden yardımlarını ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen aileme teşekkür ediyorum . 4 ve 5 . sınıfta okuyan arkadaşlarıma sesleniyorum . Hastanede geçen süreyi boşa geçmiş olarak asla düşünmeyin . Orada öğrendiğiniz bilgiler çok işinize yarayacak . Atatürk ' ün ' Beni Türk hekimlerine emanet edin ' sözleri ile bizlere gösterdiği güveni boşa çıkartmayacağız . İnsanlığa umut ışığı olacağız " şeklinde konuştu .
2009-2010 Dönem birincisi Tuğba Taflan , ikincisi Nurçe Çilesizoğlu , üçüncüsü elif Sürmeli ' ye diplomaları OMÜ Rektörü Prof . Dr . Hüseyin Akan tarafından verildi . Birinci , ikinci ve üçüncüye Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Sait Bilgiç tarafından da çiçek takdim edildi . Dereceye giren öğrencilere Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr . Ali Haydar Şahinoğlu tarafından da çeşitli hediyeleri verildi . 2009-2010 Dönem birincisi Tuğba Taflan , yaş kütüğüne plaket çaktı .
Tıp Fakültesi ' nden 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde mezun olan 145 öğrenci , diplomalarını fakülte öğretim üyelerinin elinden aldı . Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından geleneksel olarak seçilen Acil Servis Stajında En Başarılı İntern unvanına layık bulunan Dr . Ferhat Demirci ise ödülünü ve diplomasını Acil ve İlk Yardım Anabilim Dalı Başkanı Doç . Dr . Yücel Yavuz ' un elinden aldı .
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ali Haydar Şahinoğlu öğrencilere Hipokrat yemini ettirdi . Genç doktorların yeminini salondaki konuklar ayakta izledi . Ardından mezunlar hep birlikte 10 . Yıl Marşı eşliğinde kep fırlattı .