Balıkesir'in Bayan Milletvekili Ayşe Akbaş'a Sevgi Seli

AK Parti Balıkesir milletvekili Ayşe Akbaş hafta sonu bazı programlara katıldığı seçim bölgesi olan Balıkesir'de yoğun ilgiyle karşılandı

Balıkesir'in Bayan Milletvekili Ayşe Akbaş'a Sevgi Seli
AK Parti Balıkesir milletvekili Ayşe Akbaş hafta sonu bazı programlara katıldığı seçim bölgesi olan Balıkesir'de yoğun ilgiyle karşılandı. Balıkesir'in tek bayan milletvekili olan Ayşe Akbaş, memleketi Sındırgı'da annesinin köyü olan Alakır'da yaylaya çıkıp hemşerileri ve arkadaşlarıyla buluşup hasret giderdi.

BAYAN VEKİLDEN 2 MİLYON TL'LİK KÖPRÜ KAVŞAĞI
Balıkesir'in tek bayan milletvekili olarak adını tarihe yazdıran AK Parti Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Ayşe Akbaş, Balıkesir-İzmir karayolundaki duble yol çalışmaları ile İzmir yolu ana güzergaha Sındırgı'yı Gölcük'ten bağlayan, "Gölcük Köprü Kavşağı"nda incelemelerde bulundu. AK Pati Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker'in eşlik ettiği milletvekili Ayşe Akbaş, köprü kavşağın Temmuz ortasında tamamen bitip hizmete açılacağını, bu alt geçidin bölge için çok büyük önem taşıdığını söyledi. Toplam maliyeti 2 milyon TL olan Gölcük Köprü Kavşağı ile bizzat ilgilenen Ayşe Akbaş, Sındırgı ilçesi ile birlikte bağlı 66 köy ve başta Gölcük olmak üzere diğer beldelerin bu köprü kavşağı sayesinde yıllardır yaşadıkları ulaşım sorununun ortadan kaldırılmış olacağını bildirdi. Sındırgı programında milletvekili Ayşe Akbaş'a, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet Ayan, Sındırgı'nın Gölcük Belediye Başkanı Şevket Barkır, İl Kadın Kolları başkan yardımcısı Sevgi Kalay, İl Kadın Kolları ARGE başkanı Zuhal Cangül, Sındırgı İlçe Kadın Kolları başkanı Hatice Demircan, AK Parti Sındırgı ilçe başkanı Danyal Eroğlu ile köy muhtarları eşlik etti. Balıkesir - İzmir yolunun 40. kilometresindeki Gölçük yol ayrımında yapımı süren köprü kavşağında incelemelerde bulundu. Ayşe Akbaş, "Buradan tüm civar köylerin ulaşımı karşı tarafa sağlanacak. Hemen hemen 20 köy. Sındırgı'dan hatta Bigadiç'ten Gölcük beldesiyle Akhisar-Manisa ve İzmir'e bağlantısını sağlayan bir alt geçit. Yöre halkının hayvan, kamyon ve traktör geçişlerini sağlayacak bir alt geçit olacak. Balıkesir-İzmir duble yolu Temmuz ayında çift yönlü olarak tamamen açılacak, burası da eş zamanlı olarak hizmete girecek" dedi.

HALKLA KUCAKLAŞTI
Milletvekili Ayşe Akbaş'ın hiç gündemde olmamasına rağmen konunun ciddiyetini anlayıp harekete geçtiğini ve kararlılıkla takip edip sonuca ulaştığını belirten Gölcük Belediye Başkanı Şevket Barkır, bayan vekile tüm bölge halkı adına teşekkür etti. Belediye başkanı Barkır, "Sındırgı-Balıkesir bağlantısı bu civar köylerden yapılıyor. Aynı zamanda Akhisar-İzmir istikametinin de bağlantısı. Yolumuz duble olduğu için geçişlerde büyük tehlike arz etti. Akçakısrak köyümüzün arazilerinin büyük bölümü bu bölgede, o yüzden geçiş çok önemliydi. Hayvanların ve traktörlerin geçişi çok tehlike arz edecekti. Sağ olsun sayın milletvekilimiz Ayşe hanımın sayesinde hiç gündemde olmamasına rağmen gayretleri ve çabalarıyla 6 ay gibi kısa bir sürede hem programa alındı hem de yapımı tamamlandı. Biz belde halkımız ve yöre halkımız adına sayın vekilimize çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten hayati önem arz ediyor. Burada meydana gelebilecek kazaları önlemiş olduk. Bu sayede çok büyük bir hizmet oldu" diye konuştu.

YAYLADA DUYGULU ANLAR
Memleketi Sındırgı'da ananesinin köyü olan Alakır'da yaylaya çıkan bayan vekil, burada yüzlerce hemşerisi tarafından sevgi ve coşkuyla karşılandı. Bin metre rakımdaki yaylada geleneksel hayır yemeğine katılan Ayşe Akbaş ve beraberindekiler ev sahibi köylüler tarafından adeta ikram yağmuruna tutuldu. En son 13 yaşındayken çıktığı yaylada akrabalarını, çocukluk arkadaşlarını, komşularını görüp onlarla yıllar sonra kucaklaşıp hasret gideren Ayşe Akbaş duygulu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı. Büyük bir sevinç ve mutluluk yaşadığını söyleyen bayan vekil, "Sındırgı'nın Alakır köyündeyiz. Burası benim anne ocağım, anne köyüm. En son 13 yaşlarında çıktım. Şu an bulunduğumuz yer Çamlı Göçük Yaylası. Buradaki civarda 15'e yakın köy var. Hepsi dayanışma içinde, bir araya gelip sevgilerini paylaşıyorlar. Buradaki insanlar sevgisini paylaşmayı çok seviyor. Onları görünce biz de çok mutlu oluyoruz. Şu an ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Benim annem rahmetli, Allah yerinde dinlendirsin. Allah bize böyle bir görevi nasip etti. Buraların ne sorunu varsa, ne talepleri ve beklentileri varsa elimizden geldiği ölçüde çözüm bulmak için gayret edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Bizim susup eserlerimizin konuşması lazım. Çok şükür memleketimizin her yerinde çakılmış çivimiz mevcut. Ama tabi bunlar bizim için yeterli değil. Çok duygulanıyorum, insanların sevgileri, gözlerindeki ışıltılar. Köylerimizde taş yoktu, kanalizasyon sorunumuz, yol sorunumuz gibi şeylere el atılıp yapılacağı ümitleri yoktu. Şimdi gittiğimiz her köyde 'yolumuz, kanalizasyonumuz yapıldı ama merkeze taş döşeyin' deniyor, '2-3 km yolumuza asfalt dökülsün' diyorlar. Bunlar bizim hoşumuza gidiyor. Demek ki hizmet yapılıyor, bir şeyler ortaya çıkıyor ki insanlarımız ümit var, gerisini istiyorlar. Artık insanlarımız bize yol, su, kanalizasyon demeyecek. Buraya bir düğün salonu yapalım diyecek, bir spor tesisi yapacağız. Artık oraya koşuyoruz. Yani herkes aşacak kendini" dedi. Akbaş, 10 yıl arayla kaybettiği anne ve babasından sonra akrabalarını ve arkadaşlarını görünce duygulandığını, insanların sevgi ve özleminden çok mutlu olduğunu kaydetti.

BAKAN GİBİ KARŞILANDI
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, seçim bölgesinde adeta bakın gibi karşılandı. Memleketi Sındırgı'da hemşerilerinin bağrına bastığı Ayşe Akbaş, hafta sonundaki programında Balıkesir Körfez Havaalanı'nın açılışına katıldıktan sonra Balıkesir merkez ile Sındırgı, Sındırgı'ya bağlı Akçakısrak, Gölcük (belde), Alacaatlı, Kozlu, Bayırlı, Ormaniçi, Alakır köyleri ile Çamlı Göçük yaylasını ziyaret edip yöre halkıyla bir araya geldi. Yaylada çok sayıda köy muhtarıyla toplantı yapan Ayşe Akbaş, muhtarların köyleriyle alakalı taleplerini aldı, sorunlarını dinledi. İsteklerini dile getiren muhtarlar bayan vekile şimdiye kadar sağladığı katkı ve hizmetleri için teşekkür ettiler. Yayladaki temasları sırasında bir hemşerisinin milletvekili Ayşe Akbaş'a, "Sayın Bakanım" diye hitap etmesi esprilere yol açtı. AK Parti Balıkesir Merkez İlçe başkanı Recep Şeker, "Allah söyletti" deyince tüm partililer ve vatandaşlar Ayşe Akbaş'a, "İnşallah Bakan olursun" diye dua etti. Hafta sonu akşam geç saatlere kadar süren ziyaretlerinin ardından aynı gece Ankara'ya dönen milletvekili Ayşe Akbaş, bu hafta sonunda mikro kredi açılış programına katılmak üzere Trabzon'a gidecek. Akbaş, diğer hafta tekrar Balıkesir'de merkez, ilçe ve köylerde ziyaret ve görüşmelerine devam edeceğini söyledi.