Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Eğer Pinokyo hikayesi doğru olsaydı bu muhalefetten bazı adamların burnu şimdi 2 kilometre olmuştu, söyledikleri yalanlardan dolayı" dedi.

  Muğla ' nın Bodrum ilçesinde partisinin ilçe teşkilatınca Nurol Kültür Merkezi ' nde düzenlenen " Türkiye Buluşuyor " konferansında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik , AK Parti ' nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunarak " İlericilik , milliyetçilik lafla olmaz . Lafla hiçbir şey olmaz . Bal bal demekle ağız tatlanmaz . Akşama kadar 5 bin kere bal deseniz ağzınıza bal tadı gelmez . Balı yemek ve yedirmek lazım . Halkımızın refahını ve mutluluğunu
yükseltmek lazım . Yapılması gereken bu . Türkiye artık dünyanın peşine takılıp giden , rüzgarın önüne katılan yaprak gibi sürüklenen bir ülke değil , Türkiye gündem belirleyen , küresel iradenin bir parçası olan , yönlendiren ve yöneten bir ülkedir " dedi .
Konuşmasında muhalefete yüklenen Çelik , " Siz bugüne kadar muhalefetin bir şeye iyi dediğine şahit oldunuz mu? Ülkemiz adına güzel şeyler oluyorsa bundan sevinç duymamız gerekiyor . Takdir etmiyorsun , gölge etme başka ihsan istemez . İftiralar ve yalanlar peş peşe . Nedir bu iftiralar? Türkiye satılıyor , tutmadı , bu sefer dediler ki ' Kıbrıs satılıyor . ' AK Parti hükümeti döneminde Kıbrıs ' tan bir tek asker çekilmiş midir? Hayır . Bir tek metrekare toprak verilmiş midir? Hayır . Dünyada büyüme hızı en yüksek
ülke Çin ' dir . Çin ' in ortalama büyümesi yüzde 7 ' dir . Fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ' ni dünya tanımadığı için uluslararası istatistiklere de geçmiyor . Fakat AK Parti hükümeti döneminde dünyada en hızlı büyüyen ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ' dir . Ortalama büyüme oranı yüzde 13 ' dür . Kıbrıs ' ı satmak bu mudur? Eğer Pinokyo hikayesi doğru olsaydı bu muhalefetten bazı adamların burnu şimdi 2 kilometre olmuştu . Söyledikleri yalanlardan dolayı " ifadelerini kullandı .
Konuşmasında " Irkçılık bizim kitabımızda yazmaz " diyen Çelik şunları söyledi : " AK Parti iktidara geldiği günden beri şunu söylüyor : " 73 milyon insan , bu ülkede yaşayan her vatandaşımız , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak kaydı ile etnik kökeni , dili , dini , mezhebi , coğrafyası ne olursa olsun o bu ülkenin birinci sınıf , saygıdeğer vatandaşıdır . Bizim millet anlayışımız budur . Irkçılık bizim kitabımızda yazmaz . Dünyaya gelirken , anne babanızı , etnik kökeninizi tayin etmek hakkı sizde mi? Kadın olmak
erkek olmak bizim elimizde mi? Sizin elinizde olmadan doğuştan getirdiğiniz özelliklerinizden dolayı övünme ya da yerinme hakkına da sahip değilsiniz . Irkçılık yeryüzünün en iğrenç şeyidir . Etnik milliyetçiliği reddediyoruz . Bölgesel milliyetçiliği de reddediyoruz . Dinsel milliyetçiliğe de , dini milliyetçiliğe de karşıyız . "
TRT 6 ' nın yayın hayatına başlamasından söz eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik , " TRT 6 ' yı açtık bizi PKK ile müzakere etmekle , PKK ' ya taviz vermekle suçladılar " dedi . Çelik " TRT 6 ' nın açılmasından dolayı PKK memnun oldu mu? BDP memnun oldu mu? Olmadı? Niye olmadı , çünkü TRT 6 ' yı seyreden insanlar TRT 6 yokken Roj Tv ' yi seyrediyorlardı . Aklı bu işe ermeyenler bizi bölücülükle suçladılar " şeklinde konuştu .
Bugüne kadar halkın iradesinin küçümsendiğini öne süren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik " Bu halk her zaman zaten yanlış adam seçer . Turgut Özal da yanlış bir adamdı , Tayyip Erdoğan da zaten yanlış bir adamdı . Ancak CHP ' yi seçersen bunlara göre doğruyu seçmiş olursun . Bu halkın da CHP ' yi seçeceği yok " dedi .
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için " Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış ' yolsuzluklarla mücadele edeceğiz ' diyor . Günaydın " diyen Çelik , " AK Parti 8 yıldır iktidardadır . Türkiye ' deki belediyelerin yüzde 60 ' ı AK Parti ' de mi? Evet . Türkiye ' de yüzde 65-70 ' e yakın il genel meclisinde de AK Parti çoğunluğu var mı? Evet . Peki eğer bir yolsuzluluk varsa siz buna bugüne kadar göz yumduysanız bunun ortağı değil misiniz? Ben şimdi CHP genel başkanına , CHP ' lilere , bütün muhalefete sesleniyorum . Bildiğiniz bir şey
varsa gelin beraber açıklayalım ve cumhuriyet savcılıklarına gidin teslim edin . Bunun lafını yapmayın , yakışmıyor . Bütün siyasetçileri sanki hırsız diye nitelendirirseniz siyaset kurumunu ayak altına alırsınız . "
Konuşmasında ayrıca " CHP ' liler sabah akşam Onuncu yıl Marşı ' nı söylüyor . Biz yüzüncü yıl marşını besteliyoruz " ifadelerini kullanan Çelik " Türkiye hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet olsun " dediklerini ifade ederek " Üstünlerin hukukuna dayalı devleti kabul etmiyoruz . Gücün kanununa bağlı bir devlet olmayacak . Kanunun gücüne tabi olan bir devlet olsun istiyoruz " dedi .
AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden , AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça , AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül ' ün de yer aldığı konferansta AK Parti ' ye katılanlara parti rozetleri takıldı .
( OU-EA-Y )