Anasınıfı Öğrencilerinden Yılsonu Gösterisi

Devrek ilçesi Fatih İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Anasınıfı Öğrencilerinden Yılsonu Gösterisi
Zonguldak'ın Devrek ilçesi Fatih İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde yıl sonu sergisi düzenlendi. Etkinliğe, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihan Durdubaş, Oğuz Bölge, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cihat Yaban, Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şubesi Başkanı Mustafa Taşçı, Okul Müdürleri Hayati Masalcı, İbrahim Dikenli, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. Anasınıfı öğretmeni Nazmiye Tığ, Okul Öncesi Eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Çocuklarımıza en güzeli sunmak, en iyiyi öğretmek ve en iyi rehber olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
Kaymakam Öner, Okul Öncesi Eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturduğunu, yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri olduğunu, vurguladı. Öner, "İnsan yaşamında böylesine önemli bir yeri olan bu yılların en iyi biçimde değerlendirilmesi, nitelikli bir okulöncesi eğitimle gerçekleşebilir. Bu nedenle, Okul Öncesi Eğitimin niteliğini artırmak, en etkili biçimde düzenlemek ve tüm yaş grubuna hizmet edecek biçimde yaygınlaştırmak çok önemlidir. Okul Öncesi Eğitim, özellikle, 20. yüzyılın son çeyreğinde hemen her ülkede giderek daha fazla önem kazanmıştır. Pek çok ülkede değişik Okul Öncesi Eğitim modelleri denenmiş, ulusal ve uluslararası kuruluşların desteği ile çeşitli projeler gerçekleştirilmiştir" dedi.
Daha sonra miniklerin sunduğu, "Çanakkale Destanı", "Asker Yolu" isimli gösteriler izleyenlerden büyük alkış topladı. Minik öğrenciler, şiir okudu, şarkılar söyledi, folklor gösterileri sundular. Atatürk'ün slayt gösterisi ve çocuk fontlarından oluşan bölümler de büyük bir ilgiyle izlendi. Minikler gösterileri arasında Devrek Protokolü üyelerine kırmızı karanfiller sundular.
Etkinlik, miniklerin okul öncesi diplomalarını almanın sevinci ve mutluluğuyla çıktıkları kep töreniyle sona erdi. Minik öğrencilere diplomalarını Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan ve Okul Müdürü Hayati Masalcı verdi.