Konya Hadimliler, Kuşadası'nda Düzenlenen Pilav Gününde Buluştu

Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Etli Pilav günü ve Bahar Şenliği büyük ilgi gördü.

Konya Hadimliler, Kuşadası'nda Düzenlenen Pilav Gününde Buluştu
Konya'nın Hadim İlçesi ile bağlı belde ve köylerden Kuşadası'na göç eden vatandaşlar tarafından kurulan Kuşadası Konya Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel bahar şenliğini bir kez daha gerçekleştirdi. Geleneksel etli pilav günü Kuşadası Kuştur Mevkii'ndeki Mocamp'ta yapıldı.
Geleneksel Etli Pilav gününe, Kuşadası önceki dönem belediye başkanı Fuat Akdoğan'ın yanı sıra Korualan Belediye Başkanı İbrahim Akmaz, Kuşadası Belediyesi AKP'li Belediye Meclis üyesi Yahya Keklik, Kuşadası'nda yaşayan Konya-Hadimliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Güder konuşmasında; "Etkinlik ile yörede yaşayan hemşeriler arasında birlik ve beraberliği güçleniyor. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinlikte bir yandan yeni nesil gençlerimiz bir birleriyle tanışıp kaynaşırken, kültürümüz gelecek nesillere taşınıyor. Bir yanda da aileler birlikte piknik ortamında bir araya gelmekteler" dedi.
Bahar şenliği etkinliğinde Konya'dan gelen sanatçı Rıza Konyalı'nın seslendirdiği türkülerle renk katarken; pikniğe katılanlar Konya yöresinin kaşık oyunlarını oynadı. Etkinlikte geleneksel yoğurt yeme yarışı, çuval ve yumurta yarışları eğlence kattı.
Konya'nın Hadim ilçesi'ne bağlı Korudan beldesinin Belediye Başkanı İbrahim Akmaz ise etkinlik için çok sayıda vatandaş ile birlikte Hadim'den geldiğini belirterek, çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini vurguladı ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.