Çerkes Gençlerden Rus Konsolosluğuna Siyah Çelenk

Antalya'da kendilerine Kafkasya Forumu ismi veren Çerkes ve Kafkasyalı gençlerden oluşan bir grup, Rusya Federasyonu Antalya Konsolosluğu'nun bulunduğu sokağa siyah çelenk bıraktı.

  Antalya ' da aralarında Çerkes ve Kafkasyalı gençlerin bulunduğu ve kendilerine Kafkasya Forumu adı veren bir grup genç , 21 Mayıs 1964 yaşandığını söyledikleri Çerkes sürgününü protesto etmek için yürüyüş yaptı . Ellerinde Abhazya ve Adige bayrakları bulunan grup sloganlar atarak Karaalioğlu Parkı ' nda yürüyüş yaparak Rusya Federasyonu Antalya Konsolosluğuna ilerledi . Bu sırada çevik kuvvet ekipleri grubun konsolosluğa yaklaşmasına izin vermedi .
Grup adına basın açıklamasında bulunan Diyane Şimşek , soykırım ve sürgünlerle halkını yitirmiş , toprakları işgal edilmiş Çerkesya ' yı hatırlatmak için bugün yürüyüş yaptıklarını söyledi . Kuzey Kafkasya halklarının Rusya ' nın sömürgeci tutumu nedeniyle özgürlük için direnemeyecek hale geldiğini söyleyen Şimşek , " Rusya ' nın 2014 yılında gerçekleştireceği olimpiyat oyunlarının , tarihi çarpıtmalar için bir araç olduğunun farkındayız . Rusya henüz adaylık aşamasındayken başlattığımız kampanalarla olimpiyat
köyünün kurulacağı yerin bir halkın katledildiği Kbaada vadisi olduğunu bildirmiştik . Uluslararası Olimpiyat Komitesi , binlerce imza eşliğinde ilettiğimiz protestoya rağmen bu pervasız girişime ' dur ' demedi ' ifadelerini kullandı .
Basın açıklamasının ardından grup üyeleri çevrede bulunan vatandaş , gazeteci ve çevik kuvvet ekiplerine kırmızı karanfil dağıttı . Grup içerisinden seçilen 2 temsilci Rusya Federasyonu Antalya Konsolosluğuna yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir direğe siyah çelenk bıraktı .