Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Milas'taydı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Muğla'nın Milas ilçesinde CHP Kurultayı'na değindiği açıklamasında, "Mantalitesi değişmezse Kemal'i de getirsen Önder'i de getirsen bir şey olmaz" dedi.

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem , Milas ' ta Türkiye Kömür İşletmeleri Sosyal Tesisleri ' nde partililerle buluştu . Ekrem , gerçekleştirilen toplantıya 1 saat 10 dakikalık gecikmeyle katıldı . AK Parti Muğla milletvekilleri Prof . Dr . Yüksel Özden ve Dr . Mehmet Nil Hıdır ' ın da katıldığı toplantıya AK Parti ' nin Muğla , Milas , Bodrum ve beldelerdeki teşkilatlarından partililer katıldı .
Saygı duruşu , İstiklal Marşı ' nın ardından partilileri selamlayan AK Parti Milas İlçe Başkanı Durmuş Cüce ' den sonra kürsüye gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Avukat Gültekin Akça , AK Parti ' nin iktidara geldiğinden bu yana Türkiye ' de çok şeylerin değiştiğini , hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi . Akça , " Bunu Milas ' ta , Bodrum ' da ve tüm Türkiye ' de gördük . Bunda herkesin katkısı var " dedi .
Akça ' nın ardından mikrofona gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem , yaklaşık bir saat partililere seslendi . Erdem , " Bizler AK Parti olarak hep arazideyiz . Genel başkan yardımcısı , milletvekilleri ve bakanlar olarak hep arazideyiz . Bizi ne zaman arazide görseler , ' Seçim mi var? ' diyorlar . Biz seçime yönelik çalışma yapan bir parti değiliz . Biz her zaman arazide , halkın içerisinde , teşkilatımızın arasındayız . Niye teşkilatın arasındayız? Çünkü biz teşkilatımızın yaptıklarını , halkımıza
verdiğimiz hizmetleri bir bakıma yerinde görmek , denetlemek , gözümüzden kaçan bazı şeyler varsa onları tespit etmek , halkımızla da biraya gelerek karşılıklı bir sinerji oluşturmak istiyoruz " dedi .
" Biz AK Parti olarak 7 yılı geride bıraktık . Bu müddet içinde çok güzel şeyler yaptık . Tabiri caizse biz tarih yazdık ve yazmaya devam ediyoruz " diyen Erdem , sözlerini şöyle sürdürdü . " Sizler de bu tarihin canlı şahitlerisiniz . AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye ' de ciddi bir umutsuzluk , ciddi bir karamsarlık vardı . O zaman siyasette aktif olanlar bilirler , 2002-2003 Kasım öncesi şahsen ben halkı ziyaret ederken milletvekili adayı olduğumuzu , AK Partili olduğumuzu söylediğimizde , selam verdiğimizde
selamımızı almıyorlardı . Çünkü siyaset kurumu bitmişti , siyaseti bitirmişlerdi . Nitekim o gün iktidarda bulunan 3 partili koalisyon açıkça , ' Biz bu işi yapamıyoruz ' dedi . Halka emaneti iade ettiler ve bir erken seçim yapıldı . Umutlar bitmişti . İnsanların gözündeki ışık sönmüştü . Daha önceden sınırlar açılsaydı herkes dışarı giderdi , çalışmak ve karnını doyurmak için . Ama şu anda vizeler kalkıyor , kimse dışarı gitmeyi düşünmüyor . Çünkü dışarısı bugünkü Türkiye ' den kötü . Bugünkü Türkiye 7 yıl öncesinin
Türkiye ' si değil . Eğer Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı AK Parti olmazdı . MHP , DSP olmasaydı AK Parti iktidara gelemezdi . "

" TÜRKİYE GÜVENİLİR BİR ÜLKE "
Recep Tayyip Erdoğan ' ın CHP ' nin yapamadıklarını yaptığı için yükseldiğini belirten Erdem , " Eskiden kredi notlarımız düşerdi şimdi kredi notlarımız yükseliyor . Yunanistan üç kademe birden düştü . Portekiz iki kademe birden , İspanya iki kademe birden düştü . Yunanistan yatırım yapılamaz ülkeler arasına konuldu . Ama Türkiye şu anda dünyanın yatırım yapabileceği güvenilir bir ülke konumunda . Bunun tek bir sebebi var , tabii ki AK Parti iktidarı ama AK Parti ' nin halk tarafından güçlü bir şekilde desteklenmesi .
Koalisyon olsa biz bunu yapamazdık " şeklinde konuştu .

" MANTALİTE DEĞİŞMEZSE BİR ŞEY OLMAZ "
CHP Kurultayı hakkında da görüşlerini bildiren Erdem , " CHP ' nin kurultayının hayırlı olmasını diliyorum . Umarız ki mantalitesi değişir , eğer mantalitesi değişmezse kimi getirirsen getir Kemal ' i de getirsen Önder ' i de getirsen bir şey olmaz " dedi .
Referandum konusuna da değinen Ekrem , şöyle konuştu : " Türkiye bir fırsat yakaladı . Aman ha bu fırsatı kaçırmayalım . Referandumun hakkını vereceğiz . Gümbür gümbür sandıktan kim çıkacak? Demokrasi çıkacak , AK Parti değil . Bundan CHP de MHP ' de kazanacak , bütün partiler kazanacak . "
Türkiye ' nin önünün açık olduğunu söyleyen Ekrem , " Başarı AK Parti ' nin değil , Türkiye ' nin başarısıdır . İran ' ı ikna ettik , masaya oturttuk . Vizeler kalktı . Beyaz et üretimi konusunda gelişmeler sağlandı . Dış politikada önemli gelişmeler kaydedildi " ifadelerini kullandı .