Çamaş Kaymakamı'ndan Eğitime Tam Destek

Ordu'nun Çamaş İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, "Eğitimde Ordu'nun ilçeleri arasında 15.sırada olan ilçemizin eğitiminin daha üst seviyelere çıkması için açık çek vermeye hazırım" dedi.

Çamaş Kaymakamı'ndan Eğitime Tam Destek
Çamaş ilçesine 1.5 ay önce atanan Kaymakam Hüseyin Tekin, Çamaş'ta sonradan ilçe olmanın getirdiği bazı sıkıntılar olduğunu belirtti. Tekin, "İlçemizde Hükümet Konağı, Emniyet Amirliği binası, Öğretmen Evi, kapalı spor solunu gibi çok önemli eksiklikler var. Bu nedenle ilçemiz kasaba olmanın ötesine fiiliyatta gidememiştir. Bunlara yönelik bazı gayretlerimiz var. Geleli 1.5 ay oldu. Kısa zamanda önemli mesafeler kat ettik. Asıl sorun eğitim. İlçemiz eğitim bakımdan Ordu'nun ilçeleri arasında 15.sırada. Bu çok acı bir tablo. Çamaş halkı bunu hak etmiyor. Maddi durumu iyi olan insanlar çocuklarını başka ilçe veya illerde okutuyorlar. Çamaş'ta çocuklarını okutmak zorunda kalan aileler maalesef çocukları ile ilgilenemiyorlar. Bu da karşımıza çarpık bir yansıma olarak çıkıyor. Yani düşük bir eğitim seviyesi meydana geliyor. Buraya açılan YİBO ile biz bu kaderi değiştireceğiz. İlçe Milli Eğitim kadromuz şimdi çok genç ve yetenekli. Ben eğitimin iyi olması için eğitim çalışanlarımızın hiçbir isteğini geri çevirmiyorum. Önümüzdeki yıl YİBO'nun açılmasıyla birlikte bir atılım gerçekleştireceğiz. Eğitim uzun soluklu bir yatırım. Biz 5 yılda bu çalışmalarımızın sonucunu göreceğiz" dedi.
İlçede siyasiler arasında da bir kopukluk olduğunu ifade eden Kaymakam Tekin, "Bu iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Bürokrasisiyle siyasilerimiz ile halkımızla büyük bir salonda bir araya geldik. Sorunlarımızın çözümünü konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Biz Çamaş'ın kasaba imajını 10 yılda çözeceğiz" diye konuştu.