Mhp Aksaray Eski Milletvekili Kürşat Eser:

MHP Aksaray eski milletvekili Prof.Dr. Kürşat Eser, "Türk devletinin kurucu felsefesini ortadan kaldırmaya dönük bir takım faaliyetler yapılmaktadır" dedi.

Mhp Aksaray Eski Milletvekili Kürşat Eser:
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı'nın (TÜRKAV) düzenlediği bir etkinlik için Manisa'ya gelen Prof.Dr. Eser, program öncesi MHP İl Başkanı Uğur Üncü'yü ziyaret etti. Ziyarete TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı Halil Altıntaş, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal ve partililer katıldı. Kürşat Eser, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin açılım politikasını ve anayasa değişikliklerini eleştirdi.
TBMM'de kabul edilen Anayasa'nın 69. maddesinin ülkenin bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel ilkelerine zarar vereceğini belirten Eser, "Amasya Tamimi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini atmış olduğu, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ile ilgili Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongreleri çerçevesi içinde belirlenen Türk devletinin kurucu felsefesini ortadan kaldırmaya dönük bir takım faaliyetler yapılmaktadır" dedi.
Anayasamızın 3. maddesi ve 14. maddesinin ortada olduğunu anlatan Eser, şöyle konuştu: "Türk devletinin bölünmez bütünlüğü ile ilgili. Anayasamızın 69. maddesi önceki gün TBMM'de AKP-BDP ortaklığı ile değiştirilmiştir. Bunlar Türk devletinin bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin temel ilkeleri ve nitelikleri ile ilgili maddelerdir. Bundan böyle artık devletimizin bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin temel nitelikleri ile ilgili herhangi bir şekilde eylem ve söylemler bir partinin kapatılması için artık
kullanılamayacak. Artık rahatlıkla cumhuriyetin temel nitelikleri, kuruluş felsefemiz ve bölünmez bütünlüğümüzle ilgili bir takım şeyler söylenecek ama cezalandırılamayacaktır. Dolayısıyla bizim bunları kabul etmemiz mümkün değildir."
Tunceli ve Hakkari'de şehit düşen askerlerin ailelerine de baş sağlığı dileyen Eser, "Evlerimize ateş düştü, yanıyoruz. Yaşanan olaylar çok üzücü" diye konuştu.
(ÖND-HO-Y)