Etimesgut'taki 'Yolsuzluk' Operasyonu

Etimesgut'ta ''yolsuzluk'' iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan, aralarında eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı

Etimesgut'ta ''yolsuzluk'' iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan, aralarında eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan 50 kişiden 21'i dün Sincan Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 29 kişi de bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, eski Belediye Başkanı Yılmaz'ın da aralarında yer aldığı şüphelilerin tümünün tutuklanmasını talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, bu kişilerden Yılmaz ile eski Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Osman Başbozkurt ve eski Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Bülent Nemutlu'nun da arasında bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelilerin, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak'', ''ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik yapmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak'' gibi iddialarla suçlandıkları öğrenildi.