Çorum'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik öve Çocuk Bayramı Çorum'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

  Dr . Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumundaki kutlamaları Vali Mustafa Toprak , Garnizon Komutanı J . Kd . Alb . Eyüp Bölük , Belediye Başkanı Muzaffer Külcü , daire müdürleri , askeri yetkililer ve vatandaşlar izledi . Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin , " Bugün sahip olmakla iftihar ettiğimiz Milli hakimiyet ve Cumhuriyetimizin kolay kazanamadığını hepimizin bilmesi ve bu emanetlere sahip çıkmanın bir borç olduğunu hatırlatmak isterim . Çevremizdeki yaşanan acı olaylar henüz millet olamamanın ve milli egemenliğini
kazanamamış olmanın birer sonucudur . Sevgili öğrenciler sizler taze bahar dalları gibi hızla büyüyecek ve milletimizi layık olduğu medeni dünyanın seçkin bir üyesi olması için çalışacaksınız . Çünkü çalışmaktan başka bir yol yok ve çalışkan olmaktan başka bir şeye de ihtiyacımız yok . Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır . Ve tarihimizi tanıdıkça kendinize olan güveniniz artacaktır " dedi .
Girgin ' in konuşmasının program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti . Kutlamalar ödül töreni , halk oyunları ve öğrenci gösterilerinin ardından sona erdi .