Özel Bilimkent, Adana Final Okulları Oldu

Final Dergisi Dershaneleri 11 yıldır Adana faaliyet gösteren Özel Bilimkent Okulları arasında yapılan anlaşma gereği okulun işletme hakkını 13 yıllığına Final Eğitim Kurumları'na devredilerek okulun ismi Adana Final Okulları olarak değiştirildi

Özel Bilimkent, Adana Final Okulları Oldu
Final Dergisi Dershaneleri 11 yıldır Adana faaliyet gösteren Özel Bilimkent Okulları arasında yapılan anlaşma gereği okulun işletme hakkını 13 yıllığına Final Eğitim Kurumları'na devredilerek okulun ismi Adana Final Okulları olarak değiştirildi.
İki eğitim kurumu arasında yapılan anlaşma, düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Yapılan anlaşma gereği 13 yıllığına kiraladıkları okulun 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Adana Final Okulları olarak eğitim vereceğini açıklayan Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şevket Ertem, "214 dershane, 4 okul ve 9 bin civarında çalışan ile 200 bine yakın öğrenciyle eğitim kervanını sürdürüyoruz" dedi.
Final Okulları'nın sadece akademik çalışmaya yönelik faaliyet sürdürmeyeceğini, sosyal ve bilim alanını birlikte yürütmeye çalışacağını bildiren Ertem, "Yaptıklarımız yapacaklarımız teminatıdır. İstanbul, Samsun, Bursa ve Diyarbakır'daki 4 okulumuzla 5 yıldır faaliyetteyiz. Okula yeni başlamıyoruz dünyanın birçok ülkesini son 10 yılda dolaştık. Evrensel anlamda bu işler nasıl yapılıyor diye sürekli araştırdık. Eğitim işine girdiğimizden beri adı özel okullar, özel dershaneler olsa da daima bizim birinci önceliğimiz eğitim ve öğretim olmuştur" diye konuştu.
Final Eğitim Kurumları ile birçok ortak yönleri olduğunu bildiren Bilimkent Okulları Genel Müdürü Medar Yılmaz ise, "Final'i, ilk başta Atatürk ilke ve inkılaplarına tamamen uyan bir kurum olduğu için, bize çok yakın, güvendiğimiz bir kurum olduğu için seçtik, kurucularını tanıdığımız için böyle bir karar verdik. Bize uyan birçok kısmı vardı. Adana için çok güzel bir şey olduğuna inanıyorum. Adana'ya hayırlı uğurlu olsun. 13 yıl boyunca tüm çalışma ve işletme hakkını devrettik. Ondan sonraki süreç daha sonra belli olacak" şeklinde konuştu.