Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ tarafından düzenlenen, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından desteklenen Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı (City Expo) açıldı

Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ tarafından düzenlenen, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından desteklenen Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı (City Expo) açıldı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, son yıllarda dünyada fuarlar rüzgarı estiğini, Akdeniz'den esen rüzgarın adresinin de Antalya olduğunu söyledi. Antalya'nın dünyaya örnek olabilecek fuarlar organize ettiğini belirten Vali Yüksel, dünyada ekonomi, siyaset ve politikada değişim yaşandığını belirtti. Toplumların, kentlerin ve yerel yöneticilerin bu değişimden etkilendiğine dikkati çeken Vali Yüksel, "Vatandaş insan odaklı hizmet istiyor. Vatandaş, başkanlardan açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik istiyor. Hizmetlere kendisinin de katılmasını istiyor" dedi.
124 FİRMA KATILIYOR
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen de, 6 bin belediye çalışanına İngilizce öğrettiklerini, internet üzerinden yayın yapacak Belediye Televizyonunun da yakında hizmete gireceğini söyledi. Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise "'İnsanlık tarihi, uygarlıklar, kentlerin üzerinde yükseldi. Kentler değişimin ve gelişimin adresi oldular" dedi. İran, Irak, Pakistan ve Afganistan'dan belediye başkanlarının da katıldığı fuara 124 firma katılıyor. Fuar, 17 Nisan'a kadar açık olacak.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANTI
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi standını gezerek, projeler ve hizmete girecek uygulamalar hakkında Başkanvekili Remzi Sadi ve Genel Sekreter Mehmet Aktekin'den bilgi aldı. Öncelikle Işıklar Caddesi'nde yapılan düzenlemede görme engelliler için ilk kez kullanılan oluklu kaldırımı inceleyen Vali Yüksel, düzenlemenin engelli vatandaşlar adına memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Daha sonra Halk Kart sisteminde uygulanacak olan navigasyon sistemini inceleyen Vali Yüksel, kavşaklardaki trafik akışında yüzde 30'a varan rahatlama sağlaması beklenen Akıllı Kavşak Uygulaması ve Güneş Evi Projesi hakkında da geniş bilgi aldı.