Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi 49 Yıllığına Payas Belediyesine Verildi

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesi'ndeki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ni, restorasyon ve işletmeciliği için 49 yıllığına Payas Belediyesi'ne verdi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi 49 Yıllığına Payas Belediyesine Verildi
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Payas Belediyesi tarafından Mimarlar Haftası nedeniyle Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde düzenlenen konferansta, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün tarihi külliyenin restorasyon ve işletmeciliği için Payas Belediyesi'ne verildiğini açıkladı. Vali Lekesiz, "Külliye, aslına uygun bir şekilde kale restore edilecek. Bu konuda Belediye Başkanımız Bekir Altan'a güveniyorum. Bizde valilik olarak gereken desteği vereceğiz" dedi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, "Ecdat yadigarı bu eseri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu.
Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Prof. Ataman Demir, külliyenin, tarihi ve konumu hakkında sinevizyon destekli sunum gerçekleştirdi.
Konferans sonrası Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mehmet Yaşar Coşkun, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, Payas kalesini gezerek incelemelerde bulundu.