Eski Köy Düğünleri Tekrar Yaşandı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6

Eski Köy Düğünleri Tekrar Yaşandı
Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri" kapsamında gerçekleştirilen köy düğününde eski gelenekler tekrar yaşatıldı. Gelin atla alınırken davetliler coşkulu anlar yaşadı.
Düğüne Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekilleri Mehmet Ocaktan, Hayrettin Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği düğün için Tophane Meydanı'ndan araçlar kaldırıldı. Keles Gelemiç köyü halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan düğün, gelin alınmasıyla devam etti. At ile gerçekleşen kız alma töreni zaman zaman duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Gelin
davul ve zurna eşliğinde Kirazlı köyüne götürüldü. Köy meydanında toplanan kalabalık kılıç kalkan ekibini hayranlıkla izledi. Daha sonra Milletvekilleri Mehmet Ocaktan, Hayrettin Çakmak ve belediye başkan vekilleri köylülerle birlikte oynadı. Düğün yapılan ikramlarla son buldu. Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş bu yıl 6.'sı düzenlenen Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri'ne halkın yoğun ilgi göstermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.