Milas Trt'de Tanıtılacak

Muğla'nın Milas ilçesini tanıtma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda 'Gezelim Görelim Programı' için yapılan çekimler 7 Mart Pazar günü TRT 1'de yayınlanacak.

Milas'ın Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için çalışmalar son sürat devam ediyor. Yapımcılığını ve sunuculuğunu Nuray Yılmaz'ın yaptığı "Gezelim Görelim Programı"nda bu hafta Milas ve çevresi tanıtılacak. İlçenin tanıtımı kapsamında yapılan çekimler TRT 1'de 7 Mart Pazar günü 19.45'te yayınlanacak.
Milas'ın konu edildiği çekimler 24 Ocak 2010 Pazar günü, Nuray Yılmaz, Kadir Yılmaz, Selçuk Seçki, Erman Vardar'dan oluşan Gezelim Görelim ekibi tarafından başlatılmıştı.
Küçük Dibekdere köyüne gidilerek, burada müzik yapan kişilerle görüşmeler yapıldı. Zurna ustalarından Dursun Girgin, Dursun Külahlı ve zurna öğrenmeye başlayan geleceğin ustaları çocuklarla çekimler yapıldı.
25 Ocak Pazartesi günü, hem tarihi hem de balıkçılığı ile ön planda olan Kıyıkışlacık köyüne gidildi. Burada denizden yeni dönen balıkçılarla görüşmeler yapıldı. Ardından İasos antik kentinin çekimleri gerçekleştirildi. Kıyıkışlacık'ta zeytin toplayan kadınlar görüntülendi. Kıyıkışlacık köyündeki restaurantlardan biri olan Mor Ev Restaurant'ta hem balık hem de zeytincilik hakkında röportaj yapıldı.
26 Ocak Salı günü, Ören beldesine bağlı Pinar Köyü'nde çekimler gerçekleştirildi. Köyün geçim kaynağı olan bal, zeytincilik ve halıcılık üzerine çekimler yapıldı. Geleneksel yemeklerden, keşkek, etli nohut, kuru fasulye, saç böreği, börülceli tarhana, pilav ve aşure yemekleri, yapım aşamasından pişirilmesine kadar görüntülendi. Bal üretimi hakkında Pinar Köyü Muhtarı Ömer Kıvrak'tan bilgiler alındı. Halıcılık konusunda köyün yaşlılarıyla röportajlar yapıldı. Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı çekimler sırasında Pinar köyüne giderek köy hakkında çekim ekibine bilgiler verdi.