Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'dan Turizm Bölgelerine Destek

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Marmaris'teki MAREX Fuar alanını gezerek fuar hakkında bilgi aldı

  AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır , Marmaris ' teki MAREX Fuar alanını gezerek fuar hakkında bilgi aldı . Marfo Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan ' ın konuğu olarak Marmaris ' e gelen Hıdır , Pineta Otel ' deki toplantı salonunda Marmarislilere seslendi .
Bu yıl turizm bölgelerinde hareketlenme olacağını ve geçen yıla göre büyük artış beklediklerini belirten Hıdır , şöyle konuştu : " Çok kısa zamanda turizmle alakalı ve Türkiye ' nin gerçekleriyle alakalı yaptığımız seyahatlerde edindiğimiz genel kanaat çok olumlu . Turizm Bakanımızla birlikte Moskova Turizm Fuarı ' na gittik . Antalya ' nın almış olduğu turizm kotası yüzde 33 ' tür . Turizm bakanımızın Bodrum , Milas , Fethiye ve Marmaris ' e verdiği özel destekle yüzde 33 kotasından bu bölgelere de çektik . Bu şu anlama
geliyor toplam turist miktarı geçen yıl 2 milyon 250 bin civarındaydı . Bu yıl 3 milyon Rus turist bekliyoruz . Antalya , Rus turist sayısı bakımından Almanlardan sonra ikinci sırada . Geçen yıl Ukrayna ' ya yaptığımız ziyaret sırasında da onlarında yoğun talebi olmuştu . Yani Kuzey ülkeleri yoğun taleple ülkemize gelecekler . "
Türkiye ' nin çok büyük maden rezervine sahip olduğunu , maden kaynaklarının rezervlerinde artış olduğunu söyleyen Hıdır , şunları söyledi : " Madencilikle ilgili ülke genelinde yaptığımız gezilerde şunu gördüm , 2 , 5 milyar dolarlık öz kaynağımız var . Ama katma değeriyle birlikte 15-20 milyar doları bulmaktadır . Turizmde de erken rezervasyonları göz önünde bulundurarak geçen yıla göre yüzde 7 ' lik bir artış var . Mart ayının sonunda yüzde sekizi yakalarsak bu sezon yüzde 25 civarı bir artışı yakalayabiliriz . "