Silistre'ye Soykırım Vetosu

Yalova'nın Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Bulgaristan'ın Silistre Belediyesi ile imzalanması düşünülen kardeş şehir protokolünü Silistre'nin sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerine iptal ettiklerini açıkladı

Silistre'ye Soykırım Vetosu
Yalova'nın Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Bulgaristan'ın Silistre Belediyesi ile imzalanması düşünülen kardeş şehir protokolünü Silistre'nin sözde Ermeni soykırımını tanıması üzerine iptal ettiklerini açıkladı.
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, 5 belediye ile kardeş şehir protokolü imzalanması konusunda alınan kararı kamuoyu ile paylaştı. Oral, Bosna Hersek'den Konjic, Butim belediyeleri ve Makedonya'dan Komisija belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzalanacağını bildirdi. Oral, ayrıca Yalova'nın Kaytazdere ve Taşköprü belediyeleri ile de kardeş olacaklarını söyledi. Oral, Bulgaristan'ın Silistre Belediyesi ile imzalanmasına karar verilen kardeş şehir protokolünü ise iptal ettiklerini söyledi. Oral, iptale gerekçe olarak, "Silistre Belediyesi sözde Ermeni soykırımını tanıyan belediyelerden biri oldu. Bu noktada kardeş şehir protokolünü imzalama gibi bir şansımız olamaz. Kardeş şehir protokolü için Bulgaristan'ın başka bir şehri ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.