Ankara Etimesgut Belediyesi'ne kumar baskını

Ankara'da kumar oynatarak zengin kişileri borçlandıran bir çeteye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla Etimesgut Belediye Başkan Yardımcıları A.S. ve H.Y. ile Zabıta Müdürü A.İ.B. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Demir 06' kod isimli bir operasyonla kumar oynatarak zengin kişileri borçlandıran, zorla senet imzalatan bir çeteyi “kumar oynatmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, yaralama ve cinayet” suçlamalarıyla gözaltına aldı.

Polisin Ankara Adliyesi’ne çıkardığı 6 çete üyesinin tutuklanmasının ardından da dün gece bu grubun kumar oynattığı yerleri kayırdığı, kapatmadığı ve menfaat sağladığı iddia edilen MHP'li Etimesgut Belediyesi'nden iki belediye başkan yardımcısı ile zabıta müdürünün de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yaptığı soruşturma evrakında “asayiş uygulamalarında ceza kesilen kumar mekânlarına belediye tarafından işlem yapılmadığı, kağıt üzerinde para ceza kesildiği halde mühürlenmedikleri ve faaliyetlerine devam ettiklerini” iddia etti.

Gözaltındaki çete üyelerinin verdiği ifadelerin de etkili olduğu operasyonda, bu belediye görevlilerinin “Maddi menfaat karşılığı çeteye yardımda bulundukları” iddia ederek, Belediye Başkan Yardımcıları A.S. ve H.Y. ile Zabıta Müdürü A.İ.B.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi sorgulandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir gece tutulan zanlılar bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.