Milletvekili olmak için istifa ettiler

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 2011 Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesi milletvekili aday adaylığı için istifa etti. MHP Genel Merkezi'nin milletvekili aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde yöneticilerine 31 Aralık 2010'a kadar tanıdığı istifa süresi sona erdi. Talimat doğrultusunda Dervişoğlu'nun yanısıra 12 il yöneticisi ve bir ilçe başkanı istifa etti.

Partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklayan Dervişoğlu, 'MHP Merkez Yürütme Kurulu'nun il teşkilatlarına gönderdiği genelgede belirtilen sürenin son günü olan bugün, ben ve 12 il yönetim kurulu üyesi arkadaşımız ve bir ilçe başkanımız aday adaylığı için istifalarını sundu.' dedi. Seçim sürecinde gerek parti teşkilatından gerekse dışarıdan çok sayıda ismin aday adayı olabileceğini dile getiren Müsavat Dervişoğlu, bunun parti içinde herhangi bir kargaşa yol açmayacağını, aksine başarıyı artıracağını dile getirdi. İstifasını veren il yöneticilerinin hiçbirinin ön sırada aday olma beklentisi olmadığını dile getiren Dervişoğlu, 'Ben dahil istifa eden tüm arkadaşlarımız ön sırada aday olmak gibi bir düşünceye sahip değildir. Partimizin iktidara gelmesi için var gücümüzle çalışacağız.' şeklinde konuştu.

Aday adaylığı için Dervişoğlu'nun yanısıra MHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Ümit Akkuş, Emre Yıldıran, Hasan Yıldız, Hatice Bölük, Hasan Zerek, Lütfü Kılıç, Mehmet Çelik, Mutlu Acar, Serap Özöktem, Nurettin Tanrıverdi, Turan Gündoğan ve Sedat Demirer ile Gaziemir İlçe Başkanı Selahattin Şahin istifa etti.

(CİHAN)



Kaynak: Zaman