MEB E okul veli bilgilendirme 2010-2011 (Sınav notları) (E-okul Girişi)

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.

MEB E okul veli bilgilendirme 2010-2011 (Sınav notları) (E-okul Girişi)
E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB'in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

Sistem sayesinde çocuklarının sınav sonuçlarını ve devamsızlıklarını rahatlıkla görebilen veliler, kontrolü de kaybetmemiş oluyorlar.İnternet sayesinde bulundukları her yerden çocuklarının sayfasına giriş yapabilen anne ve babalar, teknolojinin kendilerine sağladığı bu müthiş imkânı da kullanmış oluyorlar. MEB tarafından hizmete sokulan e-okul sistemine giriş için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi yeterli oluyor. Devamsızlık ve sınav sonuçlarının yanı sıra kayıt işlemlerini de buradan gerçekleştiren veliler, durumdan oldukça memnun.

1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB’in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir.Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir

Ancak öğrenciler için durum pek de iç açıcı değil. Belki de daha önce anne ve babalarının yaptığı gibi okuldan kaytarmak isteyen öğrenciler e-okul korkusu nedeniyle bu düşüncelerinden hemen vazgeçiyor.

e-Okul Kullanıcı Girişi, e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve e-karne sonuçları giriş adresleri belli oldu.e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

e-Okulda Neler Olacak? Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır. Orta ve uzun vadede ise öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemden alınabilmesi, aşı kartlarının sisteme işlenmesi gibi, bir ilköğretim okulunda öğrencilerle ilgili olarak yapılan tüm iş ve işlemleri yapabilmek için oldukça detaylı ekranlar eklenecektir. Ayrıca sistem öğrenci velilerine de açılacak olup, bir öğrenci velisinin öğrenciye ait notları, gelişim raporlarını ve devamsızlık durumunu internet üzerinden takip edebilmesi sağlanacaktır.