Muğla'nın köylerine çöp toplama araçları alınacak

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, Muğla'nın köylerinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla çöp araçları alınması için 681 bin 632 lira ödenek tahsis edildi

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, Muğla'nın köylerinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla çöp araçları alınması için 681 bin 632 lira ödenek tahsis edildi. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ve Prof. Dr. Yüksel Özden, köy ziyaretlerinde çöplerin toplanmasına ilişkin depo ve araç eksikliği olduğunu tespit etti.

Milletvekili Hıdır, yapımı tamamlanan Fethiye ve Ortaca çöp toplama merkezleriyle Akyaka, Milas, Bodrum ve Muğla çöp toplama ana depolarının işlemlerinin, Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından devam ettirildiğini söyledi. Hıdır, "Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşmelerimiz çerçevesinde Muğla, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Ula, Marmaris ve Datça Köylere Hizmet Götürme birliklerine, çöp toplama araçları için 85 bin 204'er lira olmak üzere toplam 681 bin 632 lira ödenek çıkarıldı." dedi. Köylerde toplanan çöplerin organik ve inorganik olarak ayrılması için Muğla Valiliği'nden bir çalışma talebinde bulunduklarını da kaydederek, "Organik atıkların köylerde gübre olarak değerlendirilmesi, inorganiklerinse geri dönüşümünün yapılması halinde, Köylere Hizmet Götürme birliklerinin bütçelerine katkı sağlanacak, depolama ve nakil giderlerinden de tasarruf edilecektir." şeklinde konuştu. Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Özel İdare Çevre Şube Müdürlüğü ile Çevre İl Müdürlüğü'nün birlikte hazırlayacağı organik ve inorganik çöp ayrışım projesiyle Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği Çevre Fonu'ndan da kredi desteği sağlanabileceğini sözlerine ekledi.