Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir Öğrencilerle Buluştu

Atatürk'ün silah arkadaşlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir öğrencilerle anılarını paylaştı.

Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir Öğrencilerle Buluştu
Açık Düşünce Derneği'nin daveti üzerine Sivas'a gelen Timsal Karabekir Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde konferans verdi. Düzenlenen konferansa Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Göza ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta konuşma yapan Rektör İlyas Dökmetaş, Timsal Karabekir'in gelmesinden çok memnun olduğunu belirterek, "Bizler nedense bu insanların yaşarken değerini bilemiyoruz, plaket veremiyoruz. Doktor Hikmet Boran'a bir plaket veremedik. 'Paşam biz manda yönetimini reddediyoruz. Eğer sizde kabul ederseniz sizid e reddederiz' diyen yürekli bir genç. Bunun ismini hastanemizde bir bölüme verdik. Milyonlarca Türkün hayatını kurtarması, askeri kimliğinin yanı sıra eğitimci olması ön plana çıkan özellikleridir. Eğitime verdiği önem bugün bir kitap haline ulaşmıştır. Timsal Karabekir'in burada bulunmasından çok memnunum" ifadelerini kullandı.
Kazım Karabekir'in hayatını anlatan 15 dakikalık 'Duvardaki Kan' isimli dizi öğrencilere anlattı. Tarihi bilmeyenlerin coğrafyalarını başkasının çizeceğini söyleyen Timsal Karabekir, "Tarihte Türk'ü Türk'ten başka kimse yenememiştir. Altın tepside bulunan cumhuriyete yeterince sahip çıkamıyoruz. Bu vatanın nasıl kazanıldığını, nasıl bu hallere geldiğini anlamayanlara anlatmak boynumuzun borcudur. Çanakkale geçilmez ama Mondros Ateşkes Antlaşması ile geçildi. İlkokulda okuyan bir çocuğa sorarsak 'Ateşkes ne demek?' diye. Adı üstünde ateşkes der. Ama ateş kesilmedi. İngiliz gemileri rotalarını Paşa'nın evine çevirdiler" dedi. Babasının arşivinden fotoğraflar eşliğinde öğrencilere anılarını anlatan Timsal Karabekir duygu dolu anlar yaşadı.