Milletvekili Nil Hıdır, Tbmm'ye Sunulan Torba Kanun Tasarısı Hakkında Açıklama Yaptı

AK Parti Muğla Milletvekili Dr.Mehmet Nil HIDIR, TBMM'ye sunulan Torba Kanun Tasarısı hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

Muğlalı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kanun tasarısı hakkında detaylı bilgiler sunan AK Parti Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, açıklamasında ilk olarak Torba Kanun Tasarısının istihdamı artırıcı ve işsizliği önleyici önlemlerine dikkat çekti. Milletvekili Hıdır açıklamasında "İstihdamı arttırmak ve işsizliği azaltmak amacıyla işverenlerimize 5 puanlık prim indirimi sağlanacaktır. Halen, bir işverenimiz tarafından çalıştırılan her bir sigortalı için 5 puanlık prim indirimi yapılmaktadır. Ancak bu haktan yararlanan işverenlerimiz, istihdamı artırmak amacıyla devrede olan diğer teşviklerden aynı sigortalı için yararlanamıyorlardı. Bu Kanun tasarısıyla birlikte, artık işverenlerimiz 5 puanlık prim indirimiyle birlikte genç, kadın istihdamı teşviki gibi haklardan birlikte yararlanabileceklerdir" dedi.
Torba Kanun Tasarısıyla ilgili olarak gençlerin, kadınların, mesleki yeterlilik belgesi sahipleri ile mesleki ve teknik eğitim görenlerin istihdamının arttırılması konusunda prim teşviki getirileceğini aktaran Milletvekili NİL Hıdır "Uygulanmakta olan genç ve kadın teşvikinin süresi uzatılmakta, mesleki yeterliliğe sahip olanları, mesleki teknik öğretim görmüş olanları ve İŞKUR kurslarını bitirenleri istihdam edenlere prim teşviki getirilmektedir" dedi.
Türkiye'de her dönem tartışılan ancak tam olarak sonuca ulaştırılamayan özürlü istihdamının arttırılması konusunun da tasarı da yer bulduğunu aktaran Nil Hıdır "Bir işyerinde çalıştırılacak özürlü sayısının hesabında bir işverene ait ülke genelinde bütün işyerlerinde çalışan işçi sayısının dikkate alınması öngörülmekte, özürlü çalıştırma konusunda güçlük yaşayan işverenlerin, başka işletmelerde, ilk defa işe alınan özürlülerin ücretlerini karşılayarak özürlü çalıştırma zorunluluğunu yerine getirebilmelerine imkan sağlanmaktadır" dedi. Açıklamasında
staj yapılabilecek iş yerlerinin kapsamının genişletilmesi ve stajyerlere ödenecek ücretler, Mesleki Eğitimle ilgili düzenlemeler ile yurt dışında çalışanlar ve kadın istihdamı konularına da geniş yer veren Milletvekili Hıdır, yasa tasarısının getireceğini yeniliklerin vatandaşlara hayırlı olması temennisini dile getirdi.