'Hoş Gelişler Ola' Akm'de Ücretsiz Sahnelenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Utku Erişik'in sahnelediği 'Hoş Gelişler Ola' adlı tek kişilik oyunu 11 Kasım Perşembe günü saat 20

'Hoş Gelişler Ola' Akm'de Ücretsiz Sahnelenecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Utku Erişik'in sahnelediği 'Hoş Gelişler Ola' adlı tek kişilik oyunu 11 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) Antalyalılarla ücretsiz buluşturuyor.
Oyunun adı, Kars yöresine ait 'Hoş gelişler ola / Mustafa Kemal Paşa' adlı türküden geliyor. İki perdelik eserin tek oyuncusu, Tiyatro Birileri ekibinden Utku Erişik. Yaklaşık iki saat süren oyunda, Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası dört bir yandan işgal edilen Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan zorlu süreç anlatılıyor. Oyun, Mustafa Kemal önderliğinde kazanılan bağımsızlığı ve devrimlerle köklü bir değişim yaşayan ulusun mücadelesini gözler önüne seriyor.
Oyunda ayrıca, çoğu yayımlanmamış yaklaşık 250 fotoğraf izleyiciye sunuluyor. Milli Mücadele döneminin cephelerini ve cephe gerisini yansıtan fotoğraflar, bir yandan işgal kuvvetlerinin ülkeden nasıl kovulduğunu gözler önüne sererken, bir yandan da Cumhuriyet sonrası yepyeni bir ülkenin yaratılışını çarpıcı biçimde yansıtıyor. Oyun sırasında Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler de izleyici ile buluşturuluyor.