Chp Balıkesir Teşkilatında İlçe Başkanları Ve Kurultay Delegeleri Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, ilçe başkanları ile kurultay delegelerini topladı

Chp Balıkesir Teşkilatında İlçe Başkanları Ve Kurultay Delegeleri Toplandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, ilçe başkanları ile kurultay delegelerini topladı. Salı günü Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı il başkanları toplantısını beklediklerini söyleyen CHP İl Başkanı İrfan Barış, genel merkezdeki meselenin Önder Sav değil, yeni tüzüğün uygulanma meselesi olduğunu bildirdi. CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, "Bu konuda genel başkanımız tam yetkilidir, yetkisini de kurultayın özgür iradesinden almaktadır" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini ifade etti.

ANKARA ÖNCESİ ACİL TOPLANTI
CHP İl Başkanı İrfan Barış, genel başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla il başkanlarını arayan Gürsel Tekin'in kendisiyle ne görüştüklerini soran bir basın mensubuna, "Ben genel merkezle ne konuştuğumu basına söylemem, o kendi içimizdeki konuşmalar" diyerek bilgi vermek istemediğini söyledi. Salı günü yapılacak olan il başkanları toplantısından sağlıklı bir sonuç çıkacağına inandığını belirten İrfan Barış, bu toplantı öncesinde Balıkesir'deki ilçe başkanları ve kurultay delegeleriyle yaptıkları toplantıda örgütün görüş ve düşüncelerini alıp genel başkana ileteceklerini belirtti. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı İrfan Barış, "3 Kasım 2010 tarihinde genel merkezde yaşanan bu yeni düzenleme hem Türkiye genelinde hem de örgütler düzeyinde ilgiyle izlenmekte ve basının da çok dikkatli bir takibi altına girmiş görünüyor. Biz bundan önceki dönemlerde olduğumuz gibi her türlü sıkıntılı ve zor dönemden el birliğiyle, gönül birliğiyle güçlerimizi birleştirerek çıkmayı başarmış çok köklü siyasal geçmişi olan bir partiyiz. Bu parti Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini çizdiği, cumhuriyetin yegane kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin temsilcileriyiz. O nedenle hiç kimse şundan pay çıkarmasın ki partililerimizin dışından veya kamuoyundan Cumhuriyet Halk Partisi seçim arifesinde birbirine düştü, bölündü, parçalandı şeklinde bir umutsuzluğa asla kapılmasın. Her yeni hareketin yeni gelişmeleri beraberinde getireceği, her yeni hareketin de Cumhuriyet Halk Partisi'nde bundan sonraki dönemde iktidar yolunun açılacağı çok güzel dönemin hep birlikte yaşayacağımız bir ortama girmiş görünüyoruz. Ben başta Cumhuriyet Halk Partililer olmak üzere partili, partisiz tüm yurttaşlarımızın umutsuzluğa kapılmadan Cumhuriyet Halk Partisi'nde sanki bir huzursuzluk varmış görünümü altında olan bu durumun, Salı günü sayın genel başkanımızın yapacağı il başkanları toplantısında da bütün il başkanlarımızın benim de bugün örgütümüzden aldığımız görüş ve düşünceleri sayın genel başkanımıza ileteceğiz. Çok sağlıklı sonuçlarla döneceğimizi düşünüyorum. Salı gününden sonra daha değişik değerlendirmelerle sizlerle birlikte olacağız. Ortak basın açıklamamızı daha sonra sizlere mail geçerek bildireceğiz" dedi.

"MESELE ÖNDER SAV DEĞİL TÜZÜK MESELESİ"
Parti genel merkezinde yaşanan kriz sürecinde ilk defa basın açıklaması yapan CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, genel sekterlik görevinden alınan Önder Sav ile ilgili soruya net bir cevap vermekten kaçındı. Bu konuda yorum yapmak istemediğini belirten İrfan Barış, "Olay Önder Sav meselesi değil arkadaşlar, olay bu yeni tüzüğümüzün uygulanma meselesi. Genel başkanımız bu konuda tam yetkilidir. Bu yetkiyi kurultayın özgür iradesinden almaktadır. Bundan fazla konuşulacak bir şey yok" diyerek Önder Sav-Kemal Kılıçdaroğlu savaşında genel başkan Kılıçdaroğlu'ndan yana olduklarını ifade etmiş oldu. CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanlığının salonunda düzenlenen toplantıya, İl Başkanı İrfan Barış, Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile diğer ilçe başkanları ve kurultay delegeleri katıldı.