Film şöleni 'Badem Şekeri'yle başladı

Malatya Valiliği ile Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen...

Malatya Valiliği ile Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, iki kan davalı aile arasında gelişen komik olayları anlatan 'Badem Şekeri' adlı film ile başladı. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sunuculuğunu Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal ve Aslı Şahin'in yaptığı festivale Türkan Şoray ve Fatma Girik de katıldı. Açılışa Fatma Girik ile birlikte gelen Türkan Şoray, "Böyle bir festivalin Malatya'da düzenlenmesi çok güzel. Fatma'yla isteyerek ve severek geldik. Anadolu'nun muhtelif şehirlerinde böyle festivallerin düzenlenmiş olması Türk sineması adına bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

IŞIK: GURUR VERİCİ
Fatma Girik ise "Çok iyi filmler yapılıyor. Moda gibi bu. Bizim zamanımızda başka bir şeydi. Masalımsıydı" diye konuştu. Festivalde onur ödülü alan sinema sanatçısı Ayşen Gruda ve Erol Günaydın da açılışa birlikte katıldı. Bu yıl ilki düzenlenen festival, başrollerini Fatma Girik ve Türkan Şoray'ın oynadığı 1963 yapımı 'Badem Şekeri' adlı film gösterimi ile başladı. Malatyalı olan sanatçı Kenan Işık ise, "Sanat ve kültür geliştiği takdirde ülkenin sorunları daha kolay çözülür. Malatya'da bir sinema festivalinin olması benim için gurur verici bir şey" diye konuştu. Malatya'nın ekonomik ve kültürel hayatta önemli bir il olduğunu belirten Vali Ulvi Saran da, Malatya'nın sinema ve sahne sanatlarında çok önemli isimler yetiştirdiğini kaydetti.

BAKIR TEPSİDE KAYISI
Erkan Oğur ile başarılı virtüöz ve yorumcu İsmail Hakkı Demircioğlu 1. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış konserini verdi. Tören sonunda Vali Ulvi Saran, sanatçılara, "Malatya'da daha değerli ödül düşünemedik" diyerek bakır tepsi içerisinde kayısı hediye etti. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Festival boyunca uzun, kısa ve belgesel olmak üzere 110 film sinemaseverlerle buluşacak. Festival Danışma Kurulu ve Festival Program Komitesi tarafından ön elemesi yapılan 10 film 'Kristal Kayısı Ödülü' için yarışacak.