Malatya 1. Uluslararası Film Festivali

Malatya 1. Uluslar arası Film Festivali nedeniyle ünlü sinema sanatçıları Türkan Şoray ve Fatma Girik Malatya'ya geldi.

Uçakla Malatya'ya gelen ünlü sanatçılar, Anemon Otel'de basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türk Sineması'nın Sultan lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, Malatya'ya 3. gelişinin olduğunu söyledi. Şoray, Malatya'ya hayran olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllarda senaryo yarışması ve sinema açılışı için Malatya'ya gelmiştim. Çok değişik yerlere gittim ve hayran kaldım. Bu yıl ki gelişimizde çok anlamlı. Fatma'yla isteyerek ve severek geldik. Anadolu'nun muhtelif şehirlerinde böyle festivallerin düzenlenmiş
olması Türk sineması adına bizleri çok mutlu ediyor. Bayağı kapsamlı ve çok kapsamlı bir festival olduğuna inanıyorum. Bu festivalin ilk açılışında bulunmak, yani festivalin daha çok tanıtılmasında bizimde çok küçük bir payımız olursa gerçekten kendimizi mutlu hissedeceğiz" dedi.
Türk halkının gönlünün geniş olduğunu kaydeden Şoray, "Bizim halkımızın gönlü o kadar geniş, o kadar gani ki, bir kere yıllardır bizi yüreklerinde taşıdıkları için ben canım seyircilerimize söyleyecek söz bulamıyorum. Onların kalbinde olduğumuzu biliyoruz ama sinemaya adım atan her yeni sanatçının seyircinin kalbinde yeri var. Herkesin yeri ayrı diye düşünüyorum. Bizim yerimizde ayrı" şeklinde konuştu.
Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fatma Girik ise, "Ödül almak çok güzel bir şey ama ödül vermekte çok güzel. Ödül vermek, almak kadar güzel çünkü Türk sinemasına ve Türk tiyatrosuna senelerini vermiş sanatçılara ödüllerini vermek çok hoş bir şey. Bu görevi yapacağız, bunun içinde çok mutluyuz" diye konuştu.
Girik, Türk sinemasına 53 yılını verdiğini belirterek, "Çok iyi filmler yapılıyor. Moda gibi bu. Bizim zamanımızda başka bir şeydi. Masalımsıydı" dedi.