Tarihi Erzurum Kalesi'ne Çevre Düzenlemesi

Yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki bir tepe üzerinde inşa edilmiş olan tarihi Erzurum Kalesi'nin etrafında Büyükşehir Belediyesi'nce çevre düzenlemesi yapıldı

Tarihi Erzurum Kalesi'ne Çevre Düzenlemesi
Yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki bir tepe üzerinde inşa edilmiş olan tarihi Erzurum Kalesi'nin etrafında Büyükşehir Belediyesi'nce çevre düzenlemesi yapıldı. Kalenin Cumhuriyet Caddesi'ne bakan tarafından yapılan düzenlemeyle yaklaşık 100 metrelik bir yürüyüş alanı oluşturuldu.
Beşinci yüzyılda Roma İmparatoru Theodosius tarafından yaptırılan, tarih boyunca Asurlular, Sasaniler, Persler, Araplar, Romalılar ve Bizanslılar arasında sık sık el değiştiren Erzurum Kalesi, 11'inci yüzyılda Türkler'in eline geçti. Son zamanlara kadar Türkler tarafından kışla olarak kullanılan kaledeki, Mescit ve saat kulesi Türk mimarlığının ilk örnekleri olmaları bakımından önem taşıyor.
Kentteki tarihi eserler arasında önemli bir yere sahip olan ve etrafındaki dükkanlar yıkıldıktan sonra bir süre otopark olarak kullanılan Erzurum Kalesi'nin etrafında çevre düzenlemesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nce Erzurum Kalesi ile Ebu İshak Kazeruni türbesi arasındaki alan parke taşlarla döşenip kısa boylu ağaçlar dikilerek yürüyüş alanı haline getirildi. Hafta sonunu fırsat bilerek tarihi kaleyi gezmek isteyen vatandaşlar, belediyenin yaptığı çalışmayla tarihi mirasa yakışmayan çirkin bir görüntünün ortadan kalktığını söyledi.