SARAY'IN SIRLARI !

Galatasaray'ın, Manisaspor'a 2-0 yenilerek, daha 12. haftada büyük bir krizin içine girmesinin ardından y...


Galatasaray'ın, Manisaspor'a 2-0 yenilerek, daha 12. haftada büyük bir krizin içine girmesinin ardından yönetimde de yoğun saatler yaşandı. MİLLİYET, önceki gece geç saatlerde başlayan ve düne kadar süren 16 saatlik trafiğin perde arkasını araladı.
Sarı-kırmızılı kulübün 2. Başkanı Mehmet Helvacı, önceki gece medyaya dün yapılacak olağanüstü yönetim kurulu toplantısının kararını açıklarken, Başkan Adnan Polat'ın da haberdar edildiğini söylemişti. Ancak Helvacı'nın açıklamayı yaptığı saatlerde Bangkok'ta saatler 05.00'ti ve Polat'ın telefonu kapalıydı. Başkan Polat'ın toplantıdan haberi TSİ ile 08.30'da oldu.(Bangkok'ta saat 13.30).
Başkan Adnan Polat başını Mehmet Helvacı'nın çektiği grubun yaptığı toplantıya sıcak bakmadı ve kendisini arayarak fikrini soran yöneticilere olumsuz düşüncesini bildirdi. Bunun üzerine İstanbul'da bulunmalarına karşın Yiğit Şardan, Murat Yalçındağ, Taner Aşkın, Ali Haşhaş, Emir Sarıgül, Selim Sayılgan, Mecidiyeköy'deki kulüp binasına gitmediler. Ayrıca Polat'ın yakınında yer alan isimlerden biri olan Işın Çelebi de bayram tatili için Antalya'daydı.
Mecidiyeköy'de olağanüstü toplantının yapıldığı masada iki ayrı grup yer aldı. Polat'ın destekçileri olarak bilinen Yalçın Orhon ve İbrahim Çağlar "Bir izleyelim, neler konuşulacak" diyerek, zirvede bulundular. Ayrıca masada bulunanlardan Hakan Üstünberk de yine Başkan'ın cephesinde yer alıyordu. Mehmet Helvacı, sağ kolu Vedat Eşkinat ve Cemal Özgörkey masada muhalif cepheyi oluştururken, toplantıya katılmayan Doğan Yalçınkaya da bu ekibin yanında yer alıyor. Bu arada toplantıda yer alan 6 yöneticinin de liseli olması dikkat çekti.

FUTBOLDA YENİ YAPILANMA
Başkan Adnan Polat'ın futbol şubesinde operasyona gideceği, bu nedenle Murat Yalçındağ'ın yanına Emir Sarıgül ve Selim Sayılgan'ı vermeyi planladığı ortaya çıktı. Ayrıca yönetim toplantılarının Florya'da yapılarak, futbol takımına daha çok zaman ayrılması da düşünülüyor.
Bayram tatili için yurt dışına giden Başkan Polat'ın yönetimdeki sıkıntıya neşter vurmak için Kayserispor ve Beşiktaş maçlarını beklediği de bildiriliyor. Bu iki maçta iyi sonuçlar alınması halinde eli güçlenecek olan Polat isyan bayrağı açan yöneticilerden istifalarını isteyecek.
Öte yandan Sportif Direktör Adnan Sezgin konusunda da karar aşamasına gelindi. Muhaliflerin soğuk baktığı Sezgin'i, Başkan Polat'ın koşulsuz yanında yer alan isimlerden birkaçının da istemediği belirtiliyor. Polat'ın istifa edip, önünü açmak için bekleyen Adnan Sezgin'e bu kez yol vereceği iddia ediliyor.


SABOTAJ ARAŞTIRMASI
Toplam 6 yöneticinin katıldığı, 3 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak futbol takımının neden bu kadar kötü olduğu konuşuldu. Yöneticilerin, Frank Rijkaard'tan sonra Gheorghe Hagi'nin de yaptığı, "sabote" iması üzerinde durdukları ve Florya'daki futbolcuya dayalı düzenin sona erdirilmesini konusunda görüş birliğine vardıkları belirtildi. Toplantıda ayrıca yapılan transferler yüzünden Adnan Sezgin'e yönelik eleştirilerin de geldiği öğrenildi.


Muhalefetten farklı görüşler
Galatasaray'da yönetim kurulunun geleceğiyle ilgili, muhalif kanadın önde gelen isimlerinden farklı sesler yükseldi. Son Divan Kurulu toplantısında 2. Başkan Mehmet Helvacı ile tartışan Hayrettin Kozak, yönetimin 2011 yılının Şubat ayında yapılacak mali genel kurula kadar görevini sürdürmesi gerektiğini söyledi.
Bütün yöneticilerin Başkan Adnan Polat tarafından göreve getirildiğine dikkat çeken Kozak, "Her türlü kararı Polat'la birlikte almaları doğru olur. Eğer ayrılmaya karar vermişlerse, istifa etmeleri gerekir. Yönetimde en az 7 kişi bulunduğu sürece, Galatasaray'ı mali olağan genel kurula kadar götürecek sayı ve yetkiye sahiptir. Diğerleri ayrılsa da bu yönetim, Galatasaray'ı Şubat 2011'deki mali kongreye götürür" dedi.
Sarı-kırmızılı kulübün eski yönetim kurulu üyesi Turgay Kıran ise olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Futbol takımının düzelmesinin artık mucize olacağını savunan Kıran, "Hagi iyi niyetle geldi, ama gördü ki takımda yürümeyen bir şeyler var. Artık Galatasaray bu sayfayı kapatmalı ve önümüzdeki seneler için bir takım kurulmalı. Yönetim kurulunun da genel kuruldan güven oyu alması şarttır" ifadelerini kullandı.


'Daha önemli işleri vardır'

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, yaklaşık 3 saat süren yönetim toplantısının ardından geniş bir açıklama yaptı.
Helvacı, "Görevimizin başındayız. Herhangi bir istifa söz konusu değil. Haftaya salı gerçekleştireceğimiz toplantıda konuşulacak olanları tespit ettik. Muhtemelen toplantıyı Florya'da yapacağız. Herhangi bir karar almaya gerek yok. Elimizde bazı veriler de yok. Hagi'den bir rapor alacağız. Başkan Adnan Polat'la telefonda görüştük. Toplantıda konuşulanların hepsini ilettik" dedi.
Mehmet Helvacı, İstanbul'da bulunmalarına rağmen bazı yöneticilerin toplantıya katılmamalarını da değerlendirdi. Helvacı bunun bir ayrılık olarak görülebileceği yorumu üzerine, "Umarız böyle yorumlanmaz. Çünkü böyle bir depremin, çatırdamanın söz konusu olmadığını görüyorsunuz. Böyle bir yoruma yol açabilecek bir neden yok. Herhalde bu toplantıya gelmekten daha önemli işleri vardı ki gelmediler. Müsait olan herkes bugün burada. Yurt dışında veya İstanbul dışında olanların gelmelerini beklemiyorduk ama yönetim kurulları tüzük çerçevesinde hareket eder ve toplanır" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın menfaatleri için gerekirse fedakârlık yapabileceğini söyleyen İkinci Başkan, Adnan Polat'la aralarında sorun bulunmadığını söyledi. Helvacı, "Adnan Polat, Galatasaray'ın başkanıdır ve Galatasaray Kulübü Başkanı ile hiçbir Galatasaraylı'nın sıkıntısı olmaz" yorumunu yaptı.
Bu arada kulübün resmi internet sitesi Helvacı'nın açıklamalarına yer vermedi. Uygulanan bu "sansür" şaşkınlıkla karşılandı.