Öçkk Bölgelerindeki Köylere Oyun Parkı

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, inşaat yapmanın yasak olduğu Özel Çevre Koruma bölgelerinde kalan köylere oyun parkı yapılması için Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) Başkanı Ahmet Özyanık ile görüştü

Öçkk Bölgelerindeki Köylere Oyun Parkı
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, inşaat yapmanın yasak olduğu Özel Çevre Koruma bölgelerinde kalan köylere oyun parkı yapılması için Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) Başkanı Ahmet Özyanık ile görüştü. Çocukların oyun parkı ihtiyacının karşılanması için ÖÇKK'nın plan ve projesinde 28 köye çocuk oyun parkı yapılacak.
Milletvekili Hıdır, ÖÇKK Başkanı Özyanık ile yaptığı görüşme sonrasında ÖÇKK Bölgesinde kalan 28 köye çocuk oyun parkı yapılması için 350 bin TL'lik ödenek ihtiyacının ÖÇKK Başkanlığı bütçesinden karşılanacağını açıkladı. Özel çevre Koruma Kurumu içinde kalan Ula İlçesine bağlı Akçapınar ve Gökçe Köylerine, Datça Kızlan, Karaköy, Mesudiye, Cumalı, Yazı, Emecik, Hızırşah ve Yaka köyleri, Marmaris Hisarönü, Selimiye, Çetibeli, Bayır, Çamlı, Söğüt ve Orhaniye köyleri, Köyceğiz Kavakarası, Ekincik, Hamitköy, Sultaniye, Döğüşbelen ve Yangı köyleri, Fethiye İnlice, Kargı, Yanıklar ve Gökçeovacık köyleri ile Ortaca'ya bağlı Okçular köyüne çocuk oyun parkı yapılacak.
350 BİN TL'YE MALOLACAK
Konuyla ilgili iş ve işlemler ÖÇKK Başkanlığı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında yapılan mali yardım protokolü çerçevesinde yürütülecek ve en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, çivi çakmanın bile yasak olduğu bu köylerdeki çocukların oyun oynama hakkının bulunduğunu belirterek, "Köy tüzel kişiliği oyun parkı yaptırmak için bürokratik engellerle karşılaşıyor. Bu engellerin ortadan kaldırılması ve bu köylerimizde yaşayan çocukların da oyun oynama hakkının iadesi için ÖÇKK Başkanımız ile yaptığım görüşmede, finansı ÖÇK tarafından karışlanmak üzere plastik çocuk oyun parkları yapılacak" dedi.