Fethiye'de 28 köye çocuk parkı kurulacak

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Özel Çevre Koruma Kurulu (ÖÇKK) alanında kalan köylere çocuk parkı kurulması için çalışma başlattı. ÖÇKK

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Özel Çevre Koruma Kurulu (ÖÇKK) alanında kalan köylere çocuk parkı kurulması için çalışma başlattı. ÖÇKK Başkanı Ahmet Özyanık ile görüşen Hıdır, 28 köye çocuk parkı kurulması sözünü aldı.

İnşaat yapmanın yasak olduğu özel çevre koruma bölgelerine çocuk parkı yapılması için başlatılan çalışmalar sonuç verdi. AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, bölgede yaşayan çocukların oyun parkı ihtiyaçlarının karşılanması için ÖÇKK Başkanı Ahmet Özyanık ile görüştü. Yapılan görüşme sonrasında Muğla'da ÖÇKK bölgesinde bulunan 28 köye çocuk parkı yapılması için onay çıktı. Oyun parkı yapılması için 350 bin TL'lik ödenek ihtiyacının da ÖÇKK Başkanlığı bütçesinden karşılanmasına karar verildi. Kısa sürede tamamlanacak olan oyun parklarının inşaatı, ÖÇKK Başkanlığı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında yapılan mali yardım protokolü çerçevesinde yürütülecek.

Çıkan karar doğrultusunda Muğla'da çocuk parkı yapılmasına karar verilen köyler şu şekilde sıralandı:"Ula'ya bağlı Akçapınar ve Gökçe, Datça'ya bağlı Kızlan, Karaköy, Mesudiye, Cumalı, Yazı, Emecik, Hızırşah ve Yaka, Marmaris'e bağlı Hisarönü, Selimiye, Çetibeli, Bayır, Çamlı, Söğüt ve Orhaniye, Köyceğiz'e bağlı Kavakarası, Ekincik, Hamitköy, Sultaniye, Döğüşbelen ve Yangı, Fethiye'ye bağlı İnlice, Kargı, Yanıklar ve Gökçeovacık, Ortaca'ya bağlı Okçular."