Bıçaklar kurban için bileniyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme çarkları dönmeye başladı. Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar soluğu bıçak satıcıl

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme çarkları dönmeye başladı. Kurbanını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde alıyor. Bıçak bilemenin fiyatı 2 ile 2,5 TL arasındayken iyi bir bıçağın fiyatı 10–25 TL arasında değişiyor. Demirciler çarşısında hemen her köşe başına tezgah açan bıçakçılar, vatandaşın bıçak ihtiyacını karşılıyor, ya da mevcut bıçakların bakımı yapıyorlar.

Çarkları başında bıçak bileyen Levent Bayırlı(36) kurbanın yaklaşması ile işlerinin yavaş yavaş açıldığını ifade etti. 13 yaşından beri baba mesleği olan bıçak bileyiciliğini yapan Bayırlı, işlerinin geçtiğimiz senelere oranla daha iyi olduğunu belirterek, günde ortalama 70 bıçak bilediğini söyledi. Bıçakları 2 TL satırları ise 3 TL zırhları da 3.5 TL'ye bilediğini belirten Bayırlı, "Vatandaşlar bayram öncesinde bıçaklarını bilettirme telaşına düştüler. Son günlerde büyük bir rağbet var. Bunun yanında bıçak satışlarımızda çok arttı. Bıçakları 10 ile 20 YTL arasında satıyoruz. Yeni bıçak alan vatandaşlarımızı Çin malı bıçak almamaları konusunda sürekli uyarıyoruz. Fiyatlarının ucuz olmasından dolayı tercih edilen bu bıçaklar çok kolay kırılabiliyor ve buda kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor" dedi. Bıçak bileme işlerini son günlere bırakan vatandaşların sıkıntı yaşayabileceğini hatırlatan Bayırlı, yoğunluk nedeniyle hafta sonları da dükkanlarını açtıklarını kaydetti.

Kurbana hazırlık için evindeki bıçakları bilemeye getiren Mustafa Kara, "Keskin bıçak önemlidir. Kurbanımızı keskin bıçakla keselim ki ne biz eziyet görelim ne de hayvanlara eziyet edelim." şeklinde konuştu.