'Hoş Gelişler Ola' Sahne Aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında AKM Aspendos Salonu'nda sahne alan Utku Erişik, 'Hoş Gelişler Ola' adlı tek kişilik oyunu sahneledi

'Hoş Gelişler Ola' Sahne Aldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında AKM Aspendos Salonu'nda sahne alan Utku Erişik, 'Hoş Gelişler Ola' adlı tek kişilik oyunu sahneledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da izlediği oyun ücretsiz olarak gösterildi.
'Tiyatro Birileri' ekibinden Utku Erişik yaklaşık iki saat süren oyunda, Mondros Ateşkes Antlaşması sonrası dört bir yandan işgal edilen yurdun, Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan zorlu sürecini anlattı.
Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin de izleyici ile buluştuğu oyun sonrasında konuşan tiyatro oyuncusu Utku Erişik, Antalya'da ilk kez sergilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erişik sahne performansı ile izleyicileri tarihte duygu yüklü bir yolculuğa çıkarırken oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oyundan çok etkilendiğini belirterek, Erişik'i kutladı. Akaydın, "Önümüzdeki günlerde oyunu Kepez bölgesinde Antalyalılarla buluşturacağız" dedi.
Mustafa Kemal önderliğinde kazanılan ve Türk Ulusu'nun savaş yılarındaki yoksunluğu, milli mücadelenin zorluklarının anlatıldığı oyunun adı, Kars yöresine ait "Hoş gelişler ola / Mustafa Kemal Paşa" adlı türküden geliyor.